שבירת קופת גמל

  • שבירת קופת גמל
    ישראל | 29/03/2009 09:50

    האם כששוברים קופת גמל לפני הזמן ואח"כ מגישים דו"ח שנתי כשההכנסות נמוכות האם החלק של הקופה של העובד גם נכנס לחישוב אפילו שלא נוכה ממנו מס או שמס הכנסה יחשב רק את חלק המעביד לצורך חישוב ההכנסות והמס עליהם , בטופס שקבלתי מהקופה מופיע חלק העובד שנמשך ללא ניכוי מס

    • שבירת קופת גמל
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 30/03/2009 15:14

      לישראל שלום הכל מתייחס לכספים שהופקדו עד סוף 2007. לא ברור האם מדובר במשיכה שלא כדין או לא. ככלל בעלי הכנסות נמוכות יכולים לקבל אישור משיכה לפני המועד. אם "שברת", מנכים לך 35% על הכל. זהו גם המס המינימלי. ראה פס"ד בראל של השופט אלטוביה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה,מדובר במשיכה שלא כדין
        ישראל | 30/03/2009 15:29

        הבעיה שבטופס מופיע סכום מס נמוך מ-35% מהסך הכללי ואם אגיש דוח מס הכנסה יכול לחשב 35% על הכל בשעה שיש סכומים שלפני שנת 2000 שפטורים ולכן לא ירד מהם מס , איך אוכיח למס הכנסה שירד מס הכנסה 35% מהסכומים שהיו ברי ניכוי

        • הקופה חייבת להמציא פירוט מה שייך עד 2000 ומה אחרי.  לת
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/04/2009 10:17