מיסוי מתנה

  • מתנה גדולה לבן משפחה
    אורית | 06/03/2009 16:10

    אני תושבת ישראל מעוניינת להעניק לאחיינית שלי גם היא תושבת ישראל, מתנה בסך 500000 ש"ח באמצעות הפקדה לחשבון. האם אצטרך לשלם מס? האם היא תצטרך לשלם מס? האם צריך לדווח לשלטונות המס?

    • מיסוי מתנה
      עודד דרדיקמן | 06/03/2009 20:44

      שלום רב, בהתאם לסעיף 97 א' לפקודת מס הכנסה, ריווח הון יהיה פטור ממס אם הוא נובע מ...(5) "מתנה לקרוב וכן מתנה ליחיד אחר אם שוכנע פקיד השומה כי המתנה ניתנה בתום לב ובלבד שמקבל המתנה אינו תושב חוץ". בהתאם לסעיף 88 לפקודה, קרוב הינו בין היתר צאצא של אח או של אחות. לעניין הדיווח יש מקום לדווח לפקיד השומה וחשוב להראות כי המתנה ניתנה בתום לב ולא במטרה לא כשרה זו או אחרת מעבר לכך לאור העובדה שמדובר במתנה יש לבצע זאת באמצעות חוזה בהתאם לחוק המתנה. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

      • מתנה
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 08/03/2009 12:05

        לאורית כעיקרון מתנה אמיתית בין בני משפחה כהגדרתם אינה חייבת במס. כמובן הכוונה למתנה ללא תמורה. אם יתברר שהאחיינית ויתרה לך על נכס או נתנה תמורה אחרת שוות ערך, זה לא מתנה. כמובן, יתכן ותידרשי להוכיח מאיפה היה לך הכסף למתנה, ורצוי שיהיו לך הוכחות זמינות. כמובן מתנה רצוי לתת בשיק למיוב או בהעברה בנקאית, לצורך הוכחה. אני לא רואה כל סיבה לדווח לרשויות המס כעת על כך. כמובן לשמור את כל התיעוד, באם יידרש בעתיד. בברכה יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) מנהל פורום דיני מיסים