מכיר מחסן

  • שאלה במיסוי מקרקעין לעו"ד (ורו"ח) יצחק פוגל
    עמי | 19/02/2009 10:25

    שלום רב, מכרתי בחודש ספטמבר 08 דירה שברשותי וקיבלתי פטור ממס שבח לפי סעיף 49 ב (1). לדירה היה צמוד מחסן שנמכר על ידי גם כן בחודש ספטמבר לקונה אחר. לצערי חוייבתי במס שבח בגין מכירת המחסן (כ-7000 ש"ח). ברצוני להגיש השגה שכן עמדתי היא שהעברת המחסן קשורה לעסקת מכירת הדירה. האם סיכויי טובים? איזה טיעונים עליי לטעון? בתודה מראש, עמי.

    • מכיר מחסן
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 23/02/2009 20:38

      לעמי שלום הנוהג הינו שכאשר מוכרים דירה ומחסן הרי שהמחסן הוא חלק מהדירה וצמוד לה. במקרה שלך המחסן נמכר עצמאית ולכן גם אם הוא דירה, הפטורכבר נוצל על ידך. מצד שני אולי ניתן לטעון שאם באותו חוזה היית מוכר את שניהם לשני הקונים יחד, הפטור היה מתקבל. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים