אני צריך לדעת מה השבח, תוך חלוקה לעד הרפורמה ולאחריה

  • מס שבח - הערכה לתשלום לאחר פריסה-פנסיונר ללא הכנסה
    יוסי | 29/01/2009 12:49

    מכרתי קרקע שנקנתה ב-1965 לאחר חישוב מס שבח עלי לשלם 95,000 ש"ח שילמתי מקדמה של 8,500 ש"ח. אני פנסיונר ללא כל הכנסה ב-9 שנים האחרונות למעט קצבת זקנה + קצבה להורים שכולים ושכר דירה של 1500 ש"ח בחודש. רציתי לדעת סדר גודל שאצטרך לשלם לאחר פריסה ל 4 שנים האחרונות במס הכנסה , האם לדעתכם זה יעבור את המקדמה שכבר שילמתי ? תודה יוסי

    • אני צריך לדעת מה השבח, תוך חלוקה לעד הרפורמה ולאחריה  לת
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/01/2009 19:11

      • מס שבח - הערכה לתשלום לאחר פריסה-פנסיונר ללא הכנסה
        יוסי | 08/02/2009 10:36

        ראשית תודה על התגובה לפי מה שהבנתי בבירורים שעשיתי השבח הוא כ-220,000 ש"ח נאמר לי שרוב הסכום של המס הוא ממס של ארבעים ומשהו אחוז. אני לא צריך חישוב מדוייק רק סדר גודל של פריסה לאדם ללא הכנסות בכל 4 השנים של הפריסה (אפילו לפי החישוב הגבוהה ביותר לתשלום לפי שבח זה) תודה רבה יוסי