דירה במתנה

  • העברה במתנה
    אור | 25/01/2009 10:46

    שלום רב, בבעלותי דירה ואני רוצה להעביר חצי מהבעלות לבעלי. זו דירה ראשונה ויחידה של שנינו. את רוב הכסף אני קיבלתי מהוריי לפני 5 שנים. את הכסף שבעלי נתן לי לצורך כך (ושימש לכיסוי המשכנתא), הוא קיבל מתנה מהוריו לרגל החתונה לפני חצי שנה. האם יהיה כאן אירוע מס? האם יהיה צורך בהצהרת הון שלי או שלו? כמה זמן יהא עלינו להחזיק בדירה לפני מכירתה בפטור ממס שבח? תודה

    • דירה במתנה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 25/01/2009 13:04

      לאור שלום העברת דירה במתנה בין בני זוג פטורה ממס שבח, ואם בני הזוג מתגוררים יחד בדירה המדוברת יש גם פטור ממס רכישה. (אם מדובר לא בדירת המגורים, יש לשלם שליש ממס הרכישה הרגיל כמו מתנה לכל קרוב אחר) המתנה לבן הזוג לא פוגעת בפטורים הרגילים, אך כפופה לתנאי המתנה מהורים. הווה אומר, אם חלפו 3 שנים מקבלת המתנה מההורה או שנתיים אם גרו בדירת המתנה ושנה אם גם נשוי וגם גר. התאימי את הנ"ל למצב העובדתי שלכם. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • תןדה לך !!  לת
        אור | 25/01/2009 13:40

      • לגבי אותה מתנה - אני מבקשת להבין עוד משהו בבקשה
        אור | 25/01/2009 13:49

        שוב, תודה לך על התשובה המהירה. אנחנו לא גרים בדירה - היא מושכרת. לגבי אותה מתנה מההורים - אצלי עברו 5 שנים, אז אם הדירה נשארת על שמי אני אקבל פטור ממס שבח במכירה? בנישואין לא קושרים את בן הזוג לעניין למרות שהדירה לא על שמו? לגבי בעלי - במידה ונחליט שלא לרשום אותו כבעלים בגלל מס הרכישה, האם אנחנו צריכים לדווח על המתנה בכל זאת?? כאילו שאני קיבלתי אותה? איך "אוכלים" את זה? חשבנו שאולי במקום הרישום בטאבו, אוסיף הערת אזהרה למניעת עסקה לטובתו. מה דעתך?

        • דירת מתנה
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 25/01/2009 14:03

          הפורום עוסק במיסוי בלבד, לעניין שאלות משפטיות נא פני לפורום נדל"ן. לשאלתך, היות ואתם לא גרים בדירה, מתנה לבעל כרוכה בשליש מס רכישה רגיל. באם יש לך יותר מדירהאחת יחד, הרי שאם ב-4 שנים האחרונות לא מכרתם דירה בפטור, אין מניעה שתמכרו עכשיו. מכרתם=שניכם. אם אתם נשואים פחות מ-4 שנים, ובעלך מחר לפני שהתחתנתם דירה בפטור, הרי כדי שאת תהיי פטורה ממס, צריך שהדירה הנמכרת תהיה רק שלך (רצוי בהסכם ממון) אך ניתן במקרים מסוימים גם ללא. (וגם זאת לאור יישום הלכת פלם לעניין מס רכישה, והסקה הפוכה מהלכת אן מרי עברי) בכבוד רב עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

          • המיסוי ממש עולם ומלואו - רוב תודות לך!  לת
            אור | 25/01/2009 14:22