החזר מעמ לתייר

  • החזר מע מ לתושב חוץ
    ר | 22/01/2009 20:33

    שלום רבאני תושב חוץ ושלמתי קרוב למאה אלף שח בארץ האם אני זכאי להחזר מעמ ואם כן כיצד זה מתבצע?

    • החזר מעמ לתייר
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 22/01/2009 20:44

      ראשית נציין כי ההחזר יחול רק לגבי נכנסים עפ"י אשרה מסוג ב/2, ב/3 ו-ב/4,או עפ"י צו או היתר. על פי ההסדר הקיים בישראל, תייר (שאינו אזרח ישראל ואינו מחזיק בדרכון ישראלי) יכול לקבל החזר מע"מ, שאותו שילם ברכישות מסויימות שביצע בישראל. א)הסדר זה יחול רק במקרים כלהלן: 1)הרכישה בוצעה בבית-עסק, שאושר ע"י רשות המסים בישראל ומשרד התיירות כבית-עסק הכלול בהסדר להחזר מע"מ (על חלון או דלת בית-העסק תהיה מדבקה המעידה על היותו כלול בהסדר), ובעת הרכישה יקבל התייר חשבונית להחזר מע"מ ('חשבונית החזר'). 2)הסכום הכולל של הרכישה, כולל מע"מ, הינו - $100 ומעלה (לחשבונית אחת). 3)טובין שנרכשו כאמור, חייבים להיות מוצאים מגבולות מדינת ישראל. 4)הטובין נרכשו לשימושו העצמי של התייר בלבד, ובכמויות שאינן מסחריות. 5)הטובין שנרכשו, אינם כוללים: מזון, משקאות, או מוצרי טבק (לא יוחזר מע"מ על טובין מהסוגים כאמור). 6)בית-העסק ידאג לארוז את הטובין בצירוף מקור חשבונית ההחזר בשקית ניילון שקופה ואטומה. על התייר לוודא, שהפרטים הנדרשים מולאו כראוי בחשבונית ההחזר. על התייר לוודא, שהטובין וחשבונית ההחזר יוכנסו לשקית לפני האיטום. יש להימנע מפתיחת השקית עד אשר יוצגו הטובין לשם קבלת החזר המע"מ. 7. בשדה יש לפנות לדלפק ההחזר ולהציג את המוצר שנרכש והחשבונית ורק לאחר ביקורת הגבולות שמוודאת שהטובין יצאו מהארץ ניתן לקבל את ההחזר. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים