תאום מס

  • תאום מס, מעבר מ 2 עבודות לאחת.
    יריב | 20/01/2009 20:56

    שלום, אני עו"ס שעבד בשנה האחרונה ב 2 עבודות (50% משרה בכ"א), השכר עמד על 3000-4000 ש"ח בערך בכל עבודה. בתחילת השנה עשיתי תאום מס כאשר פקידת המס נתנה לי אישור עפ"י גובה השכר כי בעבודה הראשונה ירד לי 5% מס ובשנייה לא ירד. בנובמבר השנה עזבתי את מקום העבודה הראשון ועברתי למשרה מלאה במקום השני. עקב חריגה בשכר נובמבר במקום העבודה השני (התחלת משרה מלאה) ירד לי בחודש נובמבר 26% מס. התבקשתי לעשות שוב תאום מס וכך עשיתי כאשר המס נקבע על 8% למקום העבודה. אולם להפתעתי בתלוש של דצמבר לא רק שלא קיבלתי את ההפרשים בחזרה מחודש נובמבר, אלה ירד לי מס על כל השנה בגובה של כמעט 35% מהמשכורת, לטענת הנה"ח ירד לי מס על כל השנה.השאלה היא האם חישוב המס החדש 8% לא חל רק מחודש נובמבר, מכיוון שעד נובמבר ירד לי מס במקום העבודה הראשון כפי שנקבע בתאום המס הראשוני.

    • תאום מס
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 21/01/2009 16:05

      ליריב תאום מס הינו בדר"כ שנתי וחל רטרואקטיבית מתחילת השנה או העבודה אצל המעביד כמאוחר. אם לדעתך שילמת מס ביתר תוכל להגיש לקראת סוף פברואר בקשה להחזר מס. רשויות המס מקימות לשכות הדרכה בחינם ולא צורך להזדהות. נא עקבו אחר ההודעות בעיתונות. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים