חישוב מאוחד

  • חישוב מס הכנסה מאוחד
    עומר | 10/01/2009 21:03

    שלום אני שכיר בהייטק עם שכר נאה, משלם מס הכנסה גבוה מדי חודש. זוגתי מתפרנסת משכר מינימום עד ממוצע עם הפסקות מרובות בגלל טיפול בילדינו הקטנים (3). עד עכשיו ניהלנו התחשבנות מול מס הכנסה בנפרד. האם יש אפשרות לחישוב מאוחד של ההכנסה? כמה שנים אחורה אפשר לבצע את השינוי? האם כדאי לנו? אנחנו ידועים בציבור ולא נשואים, האם זה בא על משקל נשואים במס ההכנסה? תודה למשיבים עומר

    • חישוב מאוחד
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 14/01/2009 17:17

      לעומר שלום אתיחל מהסוף, בן זוג מוגדר כמי שנשוי ומנהל משק בית משותף, כך שידועים בציבור אינם בני זוג. לגבי בני זוג נשואים, הרי שאין מניעה לעשות חישוב נפרד. באם הם שכירים ניתן להגיש דוחות 6 שנים אחורה. ברוב המקרים בעובדות שתיארת אני לא רואה יתרון בחישוב מאוחד. ככלל, במשכורת שנתית של 18000 ש"ח לשנה לבת הזוג כל הכדאיות יורדת, כך שאני לא רואה יתרון גדול לפי העובות שתוארו. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים