מס רכישה

  • מס רכישה בחילוף דירת מגורים
    אלה | 31/12/2008 10:22

    שלום רב, אני מכרתי דירה ישנה ב1000000 ש"ח וקניתי בסמוך דירה חדשה ב1700000 ש"ח. על הדירה החדשה שילמתי מס רכישה כעל דירה יחידה. לאחרונה ראיתי במדריך לרוכש הדירה באתר של רשות המיסים את הדבר הבא: "חילוף דירת מגורים ברכישת הזכות החלופית תנתן הקלה במס רכישה כך שעד לגובה שווי הדירה הנמכרת ישולם מס רכישה בגובה של 50% בלבד ממס הרכישה החל" אז כמה מס רכישה אני צריכה לשלם? אודה לכם אם תפנו אותי לסעיף הספציפי בחוק שמדבר על ההקלה הנ"ל (שם החוק ומס' הסעיף).

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/12/2008 10:38

      לאלה שלום מה שראית אינו רלבנטי לגבייך. הסעיף דן במי שהיה חייב במס שבח לולא החילוף, וכתוצאה מהחילוף קיבל פטור. אותו אחד יהיה חייב במס שבח כשימכור את דירת המגורים ולא משנה מתי. לכן עדיף שתישארי היכן שאת. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • חילופי דירות מגורים
        אלה | 31/12/2008 11:00

        תודה ליצחק פולג עו"ד ורו"ח על התשובה. בהמשך לשאלתי הקודמת- נוצר לי שבח ממכירת הדירה הישנה. על פי איזה סעיף אני צריכה לבקש פטור?

        • פטור ממס שבח
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/12/2008 11:20

          לאלה שלום היות וברשותך יותר מדירת מגורים אחת, הרי הפטור היחידי הינו לפי 49(ב)(1), קרי אחת ל-4 שנים. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., .LL.M מנהל פורום דיני יסים