חלוקת שכר

  • חלוקת שכר
    נרי | 21/10/2008 23:31

    אני עובדת כשכירה, במהלך שנת 2008 הייתי למשך מספר חודשים בחופשה ללא תשלום. אני אמורה לקבל סכום כסף על פרוייקט שעשיתי, ללא קשר למקום העבודה. שאלתי היא: האם חלוקת הסכום שאני אמורה לקבל למספר חודשים (במקום לקבל את כל הסכום בחודש אחד) משנה את סכום המס שעליי לשלם? האם עליי לשכור רו"ח או יועץ מס לשם כך?

    • חלוקת שכר
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 22/10/2008 11:41

      לנרי שלום ההכנסה של נישום הינה שנתית ולכן בעת קבלת סכום חד פעמי עבור תקופה, המס שישולם בפועל הינו המס שהיה משתלם אם הסכום היה נפרס על פני החודשים. לא ברור מהשאלה האם הסכום יתקבל על ידך כמשכורת. אם כן היה ולא הייתה כל הכנסה מתחילת שנת 2008 תוכלי למלא טופס 101 ולהצהיר זאת ואז המשלם יעשה לך חישוב מצטבר. בכל מקרה אחר יהיה עלייך להגיש בתחילת שנת 2009 בקשה להחזר מס. בכבוד רב עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תשובה ושאלה נוספת
        נרי | 22/10/2008 21:46

        כן היתה לי הכנסה מתחילת שנת 2008 (שאינה גבוהה, משום שעבדתי רק מחצית מהשנה) הבנתי שאם ההכנסה הצדדית (ללא קשר למשכורת אותה אני מקבלת מדי חודש) אינה עולה על 59,000 ש"ח, אינני נחשבת עוסקת מורשה ולכן אינני צריכה לפתוח תיק במס הכנסה. האם זה נכון? והאם לצורך כך אני אמורה לשכור יועץ מס או רו"ח? תודה!

        • פתיחת תיק
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 23/10/2008 10:29

          לנרי שלום לא ברור לי מאיין המידע, אך פתיחת תיק במ"ה הינה חובה לכל מי שפתח עסק או החל לעסוק במשלח יד ללא קשר להכנסות. גובה המחזור רלבנטי במע"מ ובעלי מחזור נמוך(קצת מעל 60 אלף לשנה) ככלל הינם עוסקיפ פטורים, למעט בעלי מקצועות חופשיים שתמיד יהיו עוסקים מורשים, אך בכל מקרה יש ללכת למע"מ לצורך כך. במקרה הרלבנטי הייתי מציע שכן תפני ליועץ מס היות ואינך מצוייה בתחום. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים