קיזוז ערבויות

  • עסק בפירוק מול שכר עבודה
    Jem | 13/10/2008 07:18

    היתה לי לפני מספר שנים חברה שנכנסה להליכי פירוק ועדייו לא יצאה. מכיוון שהיו לי ערבויות אישיות בבנקים, את כל החובות לבנקים ולמוסדות שילמתי מכיסי האישי. האם ניתן לקזז את התשלומים הנ"ל משכר עבודה או מרווחי הון?

    • קיזוז ערבויות
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 14/10/2008 18:36

      לשואל שלום לפי הלכה שנקבעה בבית המשפט העליון לפני מס' שנים ניתן לקזז מימוש ערבויות אישיות של בעלי מניות כנגד רווחי הון, היות ורואים בהם הפסדי הון. בבעקבות כך יצאו הוראות והנחיות של רשויות המס בעניין, שיש לעמוד בהם לצורך הליך מהיר בקיזוז. לאור זאת הייתי ממליץ לעשות זאת יחד עם מומחה מס כדי לאפשר הליך חלק של קיזוז, ואני מניח שבעקבותיו קבלת החזר מס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים