האם מישהו מבין בנושא הזה

  • קניית סחורה באילת
    רוני | 08/10/2008 12:28

    שלום, אם אני קונה סחורה מספק מאילת אבל מוסיף על מחיר העלות של המוצר את הרווח שלי (אני איני תושב אילת) ומוכר את הסחורה באיזור סחר שמחוץ לאילת, מה קורה מבחינת המע"מ, נאמר לי שאני לא אמור להוסיף מע"מ על מוצר שנרכש ללא מע"מ, האם אני צריך להוסיף מע"מ על תוספת הרווח שלי, וכיצד זה יופיע בחשבונית : האם חלק העלות של המוצר יופיע ללא מע"מ והרווח שלי יופיע עם מע"מ, אבל אז ישנה בעיה מכיוון שהלקוח שקונה ממני את המוצר יעשה חישוב פשוט מאוד ויגלה כמה אני הרווחתי אם הוא יראה שאני מוסיף מע"מ רק על חלק יחסי מהעסקה (הרווח שלי שנוסף על מחיר העלות) ? האם יש דרך לשלם את המע"מ היחסי על הרווח שלי בלי שזה יופיע בחשבונית, האם אפשר להגיע להסדר עם מע"מ, האם יש חקיקה בעניין, אשמח לתשובות. רוני

    • האם מישהו מבין בנושא הזה
      רוני | 16/10/2008 04:31

      אשמח לתשובות

    • רכישה מעוסק אילתי
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 22/10/2008 12:49

      לרוני שלום לאור מורכבות השאלה והיותה פינתית לקח קצת זמן ונקווה שנוכל לעזור. ככל הידוע לי ומברורים שערכתי שיעור אפס ניתן רק לצריכה בתןך איזור אילת, ולכן אם רכשת מעוסק אילתי ללא מע"מ לכאורה העסקה מוטעית. בכל מקרה אין חולק כי העסקה עם הצרכן הסופי מחוץ לאילת חייבת במלואה במע"ע, כיוון שההקלה אינה למי שאינו תושב אילת, ועליו להשיב את כל המע"מ לרבות הנחסך. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים