טופס 161

  • טופס 161א
    יואב | 07/09/2008 22:45

    אני בן 35 .סיימתי לעבוד במקום עבודה מסויים וברשותי כספי פיצויים המופקדים בקרן פנסיה וקופת גמל (סכום הפיצויים עולה על סכום התקרה הפטורה). אין בכוונתי למשוך את הפיצויים כרגע . יתכן שארצה למשוך אותם רק בעת יציאה לפנסיה ויתכן שבכל מועד אחר. האם אני יכול למלא טופס 161א רק כשארצה למשוך את הפיצויים ? אם לא - עד מתי אני יכול למלא ? מה ברירת המחדל של טופס 161א (רצף קצבה או רצף פיצויים)? לאחר שמילאתי את הטופס (ואיני רוצה למשוך את הכסף) למי אני מגיש אותו?

    • טופס 161
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 08/09/2008 16:31

      ליואב שלום בהתאם לפקודה רואים כספי פיצויים בעת ניתוק יחסי עובד מעביד כאילו נתקבלו על ידי העובד, וחל בגינם ניכוי במקור, לכן ברירת המחדל הינה משיכת מלא הפיצויים. בפרקטיקה איש לא עושה דבר, אך מאידך המעביד לא אמור לשחרר על שמך את הקופות ללא מילוי טופס 161א, היות ועליך לגשת עם 161א ו-161 לפקיד השומה לשם ביצוע תיאום מס או בחירה ברצף זכויות או קצבה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, L.L.M. M/B/A מנהל פורום דיני מיסים