קיזוז הפסדי 2(4)

  • קיזוז הפסדים
    מעיין | 03/09/2008 16:55

    האם ניתן לקזז הפסדים אשר מקורם בסעיף 2(4) לפקודה עם רווחים מאותו סעיף?

    • קיזוז הפסדי 2(4)
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 03/09/2008 20:31

      למעיין שלום לשון החוק היבשה לכאורה אינה מתירה קיזוז הפסדים שאינם עסקיים או הוניים. למרות זאת, הן לדעתי, והן לפחות חלק מהפרקטיקה נוקטת בגישה כי ניתן לדווח בתוך אותו מקור, קרי 2(4) על ההכנסה נטו, לאותה שנת מס, והכל כמובן תוך מתן גילוי נאות בדו"ח. תשומת ליבך להורות שעיף 92(4) המאפשרים קיזוז הפסדי הון מול רווחי 2(4)כדלקמן: (4) היה לאדם הפסד הון במכירת נייר ערך בשנת המס, יחולו עליו הוראות פסקאות (1) או (3), לפי הענין, ואולם הפסד ההון יקוזז גם כנגד אלה: (א) הכנסה מריבית או מדיבידנד ששולמו בשל אותו נייר ערך; (ב) הכנסה מריבית או מדיבידנד בשל ניירות ערך אחרים, ובלבד ששיעור המס החל על הריבית או הדיבידנד שקיבל אותו אדם לא עולה על 25%; בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L/L/M מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה רבה ושאלה נוספת...
        מעיין | 04/09/2008 11:31

        האם ניתן לקזז הפסד הון אינפלציוני הנגרם כתוצאה ממימוש אגרות חוב כתוצאה מירידה בשערי החליפין כנגד הכנסות מריבית/ דיבידנד?

        • הפסד הון אינפלציוני
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 04/09/2008 12:08

          הי מעיין לצערי לשון החוק ברורה בעניין והפסד הון יוכר רק אם היה רווח היה חייב במס. אני מניח שבעניינך הפרשי השר לו היו חיוביים היו פטורים ממס, ולכן כשהם שליליים לא ניתן לקזזם. יתכן ובמקרים ספציפיים, בעיקר אם האג"ח טרם נפדה או מומש שניתן להציל חלק מההפסדים, אך כל מקרה לגופו. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

          • AJIKA
            AJIKA | 09/09/2008 07:52

            מבלי להכנס לפרטים, אני חייב לציין, שקיימת גישה ופרשנות הפוכה של הסעיפים הרלוונטיים והיא נראית לי נכונה יותר. לכן, הייתי ממליץ כן לקזז.