הנחה על מס רכישה

  • מס רכישה ומתנה על רקע חוזה ממון
    רן | 31/08/2008 18:46

    שלום רב, הוריה של אשתי העניקו לאשתי סכום אשר מימן לנו 75% ברכישת בית נוסף עבורנו. מכיוון שהיה קיים ביננו חוזה ממון טרם נישואנו, עידכנו אותו לאחר רכישת הבית הנוסף, כך שבית זה נרשם בחוזה הממון כשייך לאשתי אם, חו"ח, ניפרד. אגב, גם חוזה הרכישה הוא על שם אשתי בלבד. האם עלינו לשלם מס רכישה מלא עבור הבית הנוסף הזה או שרק שליש ממנו (עקב החשבו כמתנה)? האם יש תקדימים בפסיקה בנושא זה של מס רכישה על רקע חוזה ממון? בתודה מראש, רענן.

    • הנחה על מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 31/08/2008 23:05

      לרן שלום שליש מס רכישה משולם על מקרקעין שניתנו במתנה ולא על מזומן. הסיבה לכך נובעת מההסבר כי על מקרקעין כבר שולם מס רכישה מלא על ידי נותן המתנה וכעת מקילים עימו. בקבלת מזומן לרכישת דירה הרוכשים משלמים פעם ראשונה את המס ואך הגיוני הוא כי ישולם מס מלא. שים לב שלאור היות הדירה דירת מתנה תחול עליה תקופת ההמתנה בעת המכירה, כפי שהשבנו לאחרונה לשואלים אחרים. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל,M.B.A,L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • התיחסות לחוזה ממון ?
        רן | 01/09/2008 08:54

        ראשית, תודה על התשובה. אודה לך אם תתיחס גם לנושא חוזה הממון - האם העובדה שהנכס שייך למעשה לאשתי בלעדית עפ"י חוזה הממון, והנכס שהיא רכשה הוא הנכס הראשון שהיא רכשה ואין על שמה שום נכס אחר, האם מצב זה אינו מחשיב את הנכס הנרכש כנכס ראשון ולא כדירה נוספת לצורך חישוב מדרגות מס הרכישה ?

        • הסכם ממון
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 02/09/2008 13:08

          הי רן ראשית ראה תשוהבותינו לשאלתה של דנה באותו עניין ב-16/8 בפורום. ככלל לאור הלכת פאלם, חוזה ממון רואה את אשתך בלבד כבעלת הדירה. פרט לכך ציינת כי ברשותכם דירה נוספת. האם הדירה הראשונה שלכם הינה רק שלך בחוזה הממון, כי אז הצדק עימך. אם היא של שניכם, הרי שרעייתך רכשה דירה שנייה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A., L,L,M מנהל פורום דיני מיסים