מיסים על מגרש

  • ירושת שטח, מכירתו ותשלום מיסים
    סיוון | 26/08/2008 23:25

    שלום, לחמתי יש מספר דונמים של פרדס שהופשר לקרקע לתעשיה עתירת ידע. היא מתעתדת למכור את השטח שהוא ירושה מהוריה לה ולכל אחיה. שאלותי: 1) אלו מיסים ובאיזה שיעור היא עתידה לשלם? 2) במידה והיא תרשום את החלק שלה בירושה לשני בניה - האם שיעור המס ישתנה? לתשובותיך אודה מאוד.

    • מיסים על מגרש
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 26/08/2008 23:54

      לסיוון שלום מכירת המגרשים כמתואר בשאלתך כפופה לתשלום מס שבח. שיעור מס השבח נגזר בעיקרו מיום הרכישה של המגרש. הלה נקבע בהתאם לכללי הקבועים בדין ואפשרויות השירשור למורישים. ככלל מס השבח נע בין מס היסטורי (12%) ועד מס שולי משוקלל (ממוצע מעל 40%) וישלבדוק כל מקרה לגופו. העברת מקרקעין לילדים תחייב ראשית במס רכישה (1/3 למתנה מהמס הרגיל) על המקרקעין. המכירה כמובן תחוייב במס, לפי הכללים שצוינו לעיל, בהנחה שלילדים אין הכנסות אחרות יתכן שניתן להפחית את המס בתכנון מס מותאם אישית. הכל מקרה מומץ לבדוק ראשית את המס בכל אחת מהאפשרויות לפני ביצוע מהלך כלשהוא. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L,L,M מנהל פורום דיני מיסים

      • מה שיעור מס הרכישה ומס השבח בשני המקרים?
        סיוון | 27/08/2008 01:03

        באפשרות הראשונה - שהיורשת (חמתי) ירשה את השטח האם היא חייבת במס רכישה? כאפשרות שניה - אם היא תעביר את חלקה בירושה לשני בניה, אתה כותב שישלמו מס רכישה 1/3 מתנה למה בדיוק כוונתך? שישלמו רק 1/3 ממס הרכישה כי קיבלו את השטח במתנה? כמה אחוזי מס שבח וכמה רכישה? שוב תודה מראש.

        • מס ירושה
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 27/08/2008 11:18

          שלום סיוון הורשה אינה אירוע מס ולכן ירושת מגרש במסגרת צו ירושה או צו קיום צוואה אינה חייבת במס רכישה. העברת מגרש במתנה מהורה לילדיו חייבת בשליש מס הרכישה הרגיל. (מס רכישה רגיל-5% משווי השוק של המגרש) מס השבח יכול לנוע מ-10% (סכום אינפלציוני) 12-19%(מס על נכסים היסטוריים) ו-20-47% על נכסים אחרים, הכל תלוי בנתונים הספציפיים של כל מקרה ומקרה כפי שצויין קודם. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L,.L.M מנהל פורום דיני מיסים

          • רוב תודות לך על התשובה המפורטת!  לת
            סיוון | 27/08/2008 16:21