מהי דירה יחידה לצרכי מס רכישה

  • מס רכישה
    רון | 24/08/2008 17:21

    חתמנו אני ואשתי על חוזה עם קבלן לרכישת דירה שמועד סיומה בעוד שנה וחצי.מחיר הדירה החדשה 920000. את החלק העיקרי של הדירה אנו מתכוונים לשלם ממכירת הדירה שבבעלותינו,אנו מתכננים למכור את הדירה שלנו סמוך לכניסה לדירה החדשה, האם נצטרך לשלם מס רכישה ואם יש דרך לא לשלם את המס? תודה רבה ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

    • מהי דירה יחידה לצרכי מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 26/08/2008 10:46

      לרון שלום המדינה על מנת לעודד ולהקל על תושביה החליטה לפטור ממס רכישה, דירת מגורים ראשונה, עד לתקרה שנקבעה. היות וברור כי ייתכן כי המדובר בהחלפת דירה בדירה, נקבע כדלקמן: ברכישת דירה רגילה, יש 24 חודש למכור את הדירה הקיימת. הקלה נוספת לרוכשים מקבלן, עד 12חודש מיום קבלת החזקה הצפוי, ובמקרה בו האיחור בקבלת החזקה לא נבע בגלל הרוכש אלא בגלל הקבלן 12 חודש מיום קבלת החזקה בפועל. מבחינה טכנית תצהירו כי בכוונתכם למכור את הדירה במועדים הנ"ל. תקבלו הקפאה של החוב ורק לאחר שתעמדו בתנאים תתוקן השומה, והחוב יבוטל. לחילופין, ניתן לשלם תוך הסתייגות וכשתעמדו בתנאים יוחזר לכם הכסף צמוד + 4% ריבית שנתית פטורה ממס. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L,L,M מנהל פורום דיני מיסים