נקודות זיכוי בגין ילדים

  • החזר עבור ילדים
    חני | 20/08/2008 14:46

    שלום. לפני כ- 3 שנים ילדתי את בני הראשון ולפני כשנה וחצי ילדתי את בני השני. אני עובדת 10 שנים באותו מקום עבודה ושכרי 6200 נטו ו- 6900 ברוטו. עד היום לא ראיתי בתלוש שום שינוי בשכר לאחר לידת הילדים. 1. איך נושא זה בא לידי ביטוי ואיך אני מקבלת החזר ? 2.מאיזה שכר ברוטו מגיע החזר / זיכוי מס ומהם הסכומים המתקבלים ? 3.באם אני לא עובדת האם אנחנו יכולים לקבל ההחזר דרך השכר של בעלי ( בעלי מרוויח כ-14000 ש"ח ברוטו) על 2 ילדים וכמה ? 4.אם אני יהיה מובטלת יגיע לי החזר בפרק זמן זה ? תודה מראש - חני

    • נקודות זיכוי בגין ילדים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 20/08/2008 20:20

      לחני שלום 1. אם שכרך מגיע לסף המס, קרי נוכה לך מס בשנים שילדת (את יכולה לבדוק בתלושים או בטופס 106) הרי שמגיע לך נקודות זיכוי בגין הילדים. בדר"כ ממלאים טופס עידכון (101) אצל המעביד והוא מזכה אותך אוטומטית. היה ולא נעשה הדבר מסיבה כלשהיא בזמן אמת, יש לבדוק האם כדאי להגיש בקשה להחזר מס באמצעות דו"ח למס הכנסה. שימי לב אם קיבלת דמי לידה מביטוח לאומי, הוא בדר"כ מנכה פחות מס, לכן כדי למנוע תקלות מומלץ להיעזר ברו"ח או יועץ מס, לבדיקת זכאותך להחזר מס (כולל הכנסות בעלך) 2.השאלה לא ברורה. החזר מס מגיע אם שולםמס והוא תלוי בנקודות הזיכוי, עבודת בן זוג וכיוצ"ב, יש לבחון כל מקרה לגופו. 3.נקודות זיכוי בגין ילדים ניתנים לאשה או לאב חד הורי שהילדים בחזקתו. 4.היותו של אדם מובטל בחלק מהשנה, יתכן ובמקרים מסוימים תזכהאותו בהחזר מס, אם שילם מס בשאר חלקי השנה, בהנחה שדמי האבטלה שקיבל נמוכים משמעותית ממשכורתו. כמובן שיש לבדוק כל מקרה לגופו. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים