הבהרה בנוגע לשאלתי

  • פטור ממס - העברה לאפוטרופוס במסגרת חוק הכשרות
    רותם | 18/08/2008 01:07

    שלום, האם העברה לאפוטרופוס מכוח חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (למשל במקרה שאדם הפך לצמח) נחשבת ל"מכירת זכות במקרקעין" או "פעולה באיגוד" ע"פ חוק מיסוי מקרקעין? נדהמתי לגלות שסעיף 3 לחוק (ובעקבותיו סעיף 28) רואה בכך מכירה,כיון שחוק הכשרות אינו נמנה על רשימת החוקים בסעיף זה, אך הדבר תמוה בעיני עד מאוד. האם אכן כך פני הדברים או שיש חריג פרי ההלכה הפסוקה בעניין? אשמח לתשובתכם המועילה ביותר בעניין. רותם.

    • הבהרה בנוגע לשאלתי
      רותם | 18/08/2008 01:08

      הכוונה היא להעברת דיר מגורים (ואף מזכה).

    • אפוטרופוס
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 18/08/2008 11:19

      לרותם שלום ככל שידוע לי לא נהוג להעביר מקרקעין על שם האפוטרופוס, רק לרשום הערת אזהרה לטובתו על ניהול הנכסים הכדי למנוע בהם כל טרנזקציה ללא אישור בית משפט. לכן, גם אין בעייה עם החוק הקיים, ששם המדינה באמצעות האפוטרופוס הכללי מטפלת בנכסי נפקדים וכיוצ"ב, ואז אין כלל "נהנה" ואך הגיוני הוא כי ירשם ע"ש המדינה. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים

      • תודה רבה!  לת
        רותם | 18/08/2008 19:53