עבודה בהודו

  • תשלום מס הכנסה בהודו בנסיעה של שנה
    אלעד | 13/08/2008 09:39

    יש לי נסיעת עבודה לשנה בהודו (מספטמר עד ספטמבר) המשכורת שלי נשארת בישראלץ האם אני צריך לשלם מס גם בהודו? ואם כן ממתי וכמה? האם תוכל בבקשה גם להפנות למסמכים רלוונטים זה יעזור מאוד בתודה רבה מראש, אלעד

    • עבודה בהודו
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 13/08/2008 12:55

      הי אלעד בשאלתך רב הנסתר על הנגלה, לכן אציג את האפשרויות: א. בהתאם לאמנה עם הודו, קובע סעיף 16, שכעיקרון גם להודו זכות מיסוי, אלא אם התקיימו כל שלושת הבאים: 1. תשהה תקופה או תקופות שאינן עולות יחד על 183 ימים בתקופה כלשהי של 12 חודשים, המתחילה או מסתיימת בשנת הכספים הנוגעת לדבר. (בהודו שנת הכספים מתחילה ב-1/4/08) 2. מי שישלם לך את השכר יהיה תושב ישראל. 3. השכר לא ישולם באמצעות מוסד קבע בהודו שיש למעבידך. לאור הנתונים שהצגת, האם לא ישונו, מומלץ כי מעבידך יפנה ליעוץ מס מקומי בהודו, להסדיר את מעמדך, כי יתכן והאמנה לא מסייעת לך. לעניין חיוב המס בישראל, הרי שהינך רשאח להחיל עליך את התקנות לבעלי הכנסה מחו"ל, שיתכן והם עדיפות על הכללים הרגילים. בכל מקרה מומלץ לבדוק לפני מה עדיף. הבדיקה כמובן באמצעות המעביד. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L,L,M מנהל פורום דיני מיסים א. ישנן תקנות מ"ה

      • נסיעת עבודה להודו
        אלעד | 13/08/2008 13:54

        ראשית , תודה על התשובה המהירה! האם זה אומר שלא אוכל לעבוד שנה רצוף בהודו אם המעסיק שלי יושב בישראל והמשכורת שלי שולמת בישראל? בתודה מראש, אלעד

        • עבודה בהודו
          יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 14/08/2008 11:18

          לאלעד שלום היות ואתה שכיר על מעבידך להסדיר העניין מול רשויות המס בהודו תוך התיעצות עם מומחי מס מקומיים בהודו. בברכה עו"ד, רו,ח יצחק פוגל,M.B.A, L,L,M מנהל פורום דיני מיסים