הפנייה לפורום המתאים

  • נאמן שנאמנותו לא אושרה ע"י וועדת ערר ,מסרב להחזיר
    יוסי | 08/08/2008 16:53

    נאמן (עו"ד) אשר ייצג קבוצת רכישהלרכישת קרקע לבניה,נאמנותו אושרה ע"י רשויות המס וועדת ערר רק כלפי אחד מהקבוצה ואילו לגבי היתר,קבעו רשויות המס כי הם קנו דירות מהנהנה היחיד שאושר ועליהם לשלם מס רכישה על דירות בעיסקה חדשה שהומצאה ע"י רשויות המס לצורך העניין. הנאמן אינו רוצה להחזיר את הכספים ששילמו לו יתר חברי הקבוצה עבור מס רכישה ששילמו לו חברי הקבוצה עבור הנאמנות,הוא שילם עבור חשבון הנאמנות וכך נוצר לכל חבר בקבוצה חוב עצום מול מס רכישה,החזרת הכסף ייצור חוב שלו ע"ח הנאמנות, הוא גרם לנו לשלם פעמיים עם ריבית הצמדה ועוד-האם ניתן לפנות למשטרה ,האם ניתן לדרוש מרשויות המס,להשית עליו את הקנס המופיע בהודעת הנאמנות בסך 36,000 ש"ח? ,כיצד ניתן לאלצו להחזיר את הכספים האם רשויות המס שקיבלו את הודעת הנאמנות המקורית בשנת 2003, יכולים לזכות ישירות את חשבונותיהם של הנהנים בהתאם להודעה המקורית?

    • הפנייה לפורום המתאים
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 08/08/2008 17:27

      ליוסי שלום מרגע שועדת הערר קבעה את דברה ולא הוגש ערעור לבית המשפט העליון, רשויות המס אינן צד יותר. לבחינת ההתנהלות מול הנאמן, אני ממליץ שתפנה לפורום צרכנות או נזיקין או בתי משפט. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגל, M.B.A, L.L.M מנהל פורום דיני מיסים