אופציות להשכרת נכס

  • שלום! בבקשה עזרה דחוף לפני שאשתגעעע
    טלי | 05/07/2008 05:12

    נניח שמשה רכש דירה ב- 2 מיליון ש"ח. משה יכול: 1 - או להשכיר אותה לשנה בדמי שכירות חודשית של 15,000 2 - או לגור בה 3 - או להשתמש בה כמשרד. מה יהיו ההבדלים מבחינת המס שיוטל עליו בכל אחד מהמקרים? מתי המס יהיה הגבוה ביותר ומתי הנמוך ביותר? מישהו יודע אולי איפה בחוק כתוב איך לחשב את המס שיוטל עליו בכל אחד מהמקרים? בבקשה אם מישה יודע, תעזרו לי! תודה ובוקר טוב :)

    • אופציות להשכרת נכס
      אורי פסטליך עו"ד וחשבונאי | 06/07/2008 00:08

      התשובה הינה מבחינת המיסוי. הכי כדאי להשכיר אותה למגורים ולשלם מס 10%, ואז כששוכרים משרד מקבלים ניכוי שגבוה מ-10%. מה שייך כאן דירה למגורים, הרי ניתן לשכור דירה בפחות כסף? התשובה הנה מבחינת המיסוי