מס רכישה

  • מס רכישה
    שגיא | 04/07/2008 11:35

    אנחנו זוג ללא דירה שמתכננים לרכוש שני דירות דירה אחת גדולה למגורים בסכום של עד 1M ש"ח דירה שניה להשקעה בססכום של 180K ש"ח . מאחר שזוג מקבל פטור ממס ברכישת הדירה הראשונה כמובן שהעדיפות היא לרכוש את היקרה ראשונה ולאחר מיכן את הזולה . הבעיה היא שחיפוש דירת מגרים לקוח זמן רב יותר ודירה להשקעה זמינה לנו עכשיו בהיזדמנות שלו תחזור . האים יש אפשרות לעשות איזשהיא מניפולציה כך שאת המס נשלם על הדירה הראשונה (והזולה) ואת הפטור נקבל על היקרה .

    • מס רכישה
      אורי פסטליך עו"ד וחשבונאי | 04/07/2008 15:46

      שלום רב, הפטור ניתן בגין כ900000, לאחר מכן יש מדרגות מס רכישה. ואילו הדירה השנייה ממוסה כולה מן השקל הראשון. הצעתי היא כי תפנו לעו"ד המתמחה במיסוי מקרקעין ונדל"ן כאחד על מנת שיגיש בקשה למיסוי מקרקעין לבקש לשלם 3.5% בדירה זו ואת הפטור לנצל לדירה אחרת. תוכלו להשאיר פרטיכם בפנייה דחופה שבצד דף הפורום.

    • מס רכישה - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 17/07/2008 17:05

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: מס רכישה, ראה: מס רכישה