AJIKA

  • מיסוי הסתלקות מירושה (?)
    ד | 11/06/2008 08:41

    שלום, עומדת בפני שאלה: יש מצב ששני בני דודים רוצים להסתלק מירושה לטובת שני בני דודים אחרי (מדובר על ירושת דירת מגורים). ע"פ סעיף 63 לחוק מיסוי מקרקעין - ויתור על זכות ללא תמורה פטור ממס. מצד שני בפסיקה ראיתי במספר מקומות כי יש דיון האם למסות הסתלקות לאחר תקופה מסויימת. אשמח אם תאירו את עיניי בנושא זה... דחוף תודה

    • AJIKA
      AJIKA | 12/06/2008 01:07

      יש לך טעות. ה-"ויתור" בסעיף 63 הוא ויתור לטובת בעלי הקרקע, כלומר מקרקעי ישראל או קרן קיימת. במקרה שלך סעיף 63 לא חל כי זה לא ויתור אלא העברת זכויות לבני דודים ללא תמורה.

      • תודה רבה  לת
        ד | 12/06/2008 09:12