AJIKA

  • מיסוי בינלאומי של חברות שבשליטה של ישראלים
    גליה | 03/06/2008 11:43

    שלום , הייתי רוצה לדעת מה יעלה בגורל חברה שרשומה בניורק בשליטה של ישראלי (80%) - רוב העובדים הם ישראלים והעבודה רובה מישראל, נגיד והחברה סגרה עיסקה עם לונדונית ,עסקה שהכניסה לחברה מיליון , האם החברה תמוסה בישראל? למה ? מאיזו עילה? כדיבידנד? בגלל שהיא בשליטה שישראלי? למרות שהיא רשומה בניורק? תודה לכל העונה ...

    • AJIKA
      AJIKA | 04/06/2008 01:30

      חברה ששליטה וניהול בה בישראל נחשבת תושבת ישראל אפילו עסקיה לא בישראל והיא רשומה במאדים.

    • AJIKA-המשך
      AJIKA | 04/06/2008 01:32

      וכתושבת ישראל חלה עליה פקודת מס הכנסה.

    • AJIKA
      AJIKA המשך של ההמשך | 04/06/2008 01:33

      וכמובן, לא לשכוח אמנות בין המדינות שלפעמים מנוגדות לפקודה והן גוברות על הפקודה

    • נקודות חשובות בעניין מיסוי בינלאומי
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 04/06/2008 23:22

      בעקבות השינוי במדיניות המס של מדינת ישראל בינואר 2003 המיסוי הפך להיות פרסונאלי ולא טריטוריאלי. כלומר אזרח ישראלי, אשר מרכז חייו בישראל ישלם מס על הכנסותיו בכל מקום בעולם. במידה ומדובר בחברה הממוקמת בחו"ל ישנם מספר פרמטרים לבדיקה: במידה והשליטה והניהול מישראל - החברה תמוסה בישראל בדרך זו או אחרת. הצעתי היא כי תפנה בפנייה דחופה שלצד הפורום. בבקשה ציין את סוג פעילות החברה ובאיזה ענף פועלת החברה. כמו כן מהו מקום עסקיה? לכל השאלות הללו ישנה משמעות עמוקה לתשובה לשאלתך.

    • תשובה
      נטלי | 07/06/2008 20:01

      באשר לשאלתך ,התשובה נעוצה בסעיף 2 ריישא אשר קובע באם האדם לחלופין התאגיד ימוסה בישראל. שיטת המס לגבי אזרחים בישראל היא פרסונאלית בנוסף, בעלי השליטה הם ישראלים ולכן סביר להניח שתמוסה כאן. חשוב להדגיש שסביר להניח שישנן אמנות כפל מס ולכן רק החלק היחסי ימוסה