מס רכישה בקרוב

  • אפשרויות מס רכישה
    צבי | 15/04/2008 22:59

    יש ברשותי דירה הרשומה על שמי מזה 7 שנים, את הדירה רכשו הורי ורשמו על שמי ושם התגוררתי במשך השנים. היום כאשר חסכתי מכספי וקיבלתי סכום מסויים מהורי במתנה אני רוצה לרכוש דירה אחרת. את הדירה הנוכחית ששוייה כ-1100000 ש"ח יש לי 2 אפשריות לעשות א. מסירת כל הדירה לאחותי ללא תמורה דירת יחיד שלה לצורכי מגורים ב. מסירת הדירה ללא תמורה בחלקים להורי (יש להם דירה) ולאחותי (דירת יחיד) אני פתוח ל-2 אפשרויות אלו ,ושאלתי באיזה אפשרות ישולם פחות מס רכישה וכמה תודה

    • מס רכישה בקרוב
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 27/04/2008 21:16

      אם אתה מעביר לאחותך ישולם שליש מס רכישה על ידי אחותך, כיון שמדובר בקרוב. לאחותך יותר כדאי.אתה בכל אופן פטור ממס שבח.