שכר אמנים

  • שכר אמנים
    מירב | 06/04/2008 12:18

    מהו שכר אמנים? איך נעשית הפרוצדורה הזו במס הכנסה? וכמה אחוזי מס וביטוח לאומי אני מחוייבת לשלם מתוכה? שאלה נוספת: האם ניתן לקבל שכר אמנים כאשר אני עובדת כשכירה במקום נוסף? כיצד מחושב אז המס?

    • שכר אמנים
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 27/04/2008 21:20

      שכר אמנים מחויב במס רגיל וכן בהיטל ביטוח לאומי. הכנסה משכר אמנים הינה הכנסה לכל דבר ומחויבת בניכוי מס במקור אא"כ התקבל פטור מפקיד שומה או ניכוי מס מופחת.בכל אופן בסוף שנה מצטרפת הכנסה זו לכל הכנסה אחרת ומשולם עליה מס הכנסה וביטוח לאומי.

      • שאלה-יכולים לכזז מהשרותים שאני נותן מע'מ??
        Lucaci | 21/03/2009 07:49

        אני נותן שרות עבור מזמין.סגרנו סכום כולל מע'מ-האם זה מאפשר למעביד(זו עבודה חד פעמית ואני מביא לא אישור תאום מס כי יש לי עבודה אחרת..אני שכיר) לכזז את המע'מ לםני שהוא משלם לי??? אם כך אני אקבל פחות....

    • למירב
      Lucaci | 21/03/2009 07:56

      -אני גם שכיר בעבודה קבועה..ועל כל עבודה חד פעמית(הופעה) אני עושה תאום מס והשעור נקבע כפי שאני הבנתי על בסיס שכר שנתי ממוצע של כל ההכנסות...לפעמים לא מורידים לי בכלל מההופעות לפעמים 17 אחוז...זה מחושב בהתאם להכנסה..מעכשיו ניתן להוציא אישורי תאום מס במקור גם באתר של מס הכנסה..