פטור vs מורשה

  • עוסק פטור
    נירה | 25/03/2008 12:58

    שלום, רציתי לדעת 1) מהו ההבדל בין עוסק פטור לעוסק זעיר או מורשה מבחינת גובה המיסוי ותנאי המיסים. 2) האם עוסק פטור יכול להציג לאדם המשלם לו בעבור עבודתו חשבונית מס? 3) האם יש צורך ברו"ח בעבור עניינים אלו, או שאוכל לקבל מידע ממקור אחר לגבי תהליכי הרישום במס הכנסה, פתיחת תיק וכו'?

    • פטור vs מורשה
      ajika | 26/03/2008 02:20

      עוסק זעיר כבר לא קיים במע"מ, לכן זה לא רלוונטי. מבחינת המיסוי (מדרגות המס או הטבות או פטורים) אין שום הבדל בין עוסק פטור לבין עוסק מורשה. ההבדל בינם הוא בכך שעוסק פטור מקבל הקלה מסוימת מבחינת דיווחים למעמ. כלומר, מקום שעוסק מורשה חייב לדווח למעמ על עסקאותיו פעם/פעמיים בחודש, עוסק פטור מדווח למעמ פעם אחת בשנה. עוסק פטור אינו חייב במס ערך מוסף. כלומר, העוסק מתמחר את המוצרים/שירותים ולא מוסיף מע"מ. מצד שני את לא יכולה לקזז מעמ תשומות (מעמ שכלול בחשבוניות שאת מקבלת מספקים). בתור עוסק (לא משנה איזה) את חייבת להוציא חשבונית, אלא שאם את עוסק פטור החשבונית שתוציאי תהיה ללא מע"מ. אם את לא יודעת מה ההבדלים בין עוסק פטור לבין עוסק מורשה, כנראה שלא תסתדרי ללא עזרה מקצועית, ותמיד עדיף לא לחסוך בזה, כי זה יחסוך לך הרבה צרות בעתיד. את לא חייבת לפנות לרו"ח, יש גם יועצי מס.

      • תודה רבה ושאלה נוספת
        נירה | 26/03/2008 11:29

        אני אמורה לקבל "שכר אמנים",האם זה נכלל בקטגוריה של "עוסק פטור". האם ישנן יותר הקלות במס לאמנים מאשר אם אפתח תיק במס הכנסה שלא נכלל בהגדרה הזו? והאם מומלץ לקחת רו"ח או יועץ מס במקרה זה?

        • מה המייל שלך
          ajika | 27/03/2008 00:22

          "עוסק פטור" זו לא פונקציה של מה את עושה, אלא פונקציה של מה המחזור עסקאות שלך. אם מחזור עסקאות בשנת 2008 יהיה פחות מ-67,555 שח אז צריך לפתוח תיק כעוסק פטור. אם יהיה יותר מסכום הנ"ל אז לפתוח תיק כעוסק מורשה. אפשר גם לא לפתוח תיק בכלל. אם תתני לי את המייל שלך אסביר לך יותר במפורט.

          • כתובת מייל
            נירה | 27/03/2008 13:15

            naranaya@walla.co.il המון תודה לך!

            • שלחתי לך במייל  לת
              ajika | 27/03/2008 23:59

    • מס ערף מוסף
      אתר הפורומים | 17/07/2008 16:27

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: מס ערך מוסף ראה: מס ערך מוסף