שני פטורים

  • מס שבח מקרקעין
    יונתן | 13/03/2008 23:44

    שאלה לגבי מס שבח- ישנו סעיף בחוק האומר שאם אני מוכר שני בתים לצורך רכישה של בית אחד עד תקרה של סכום מסויים, אין לי על כך מס שבח על אף שהבתים נמכרים בתוך ארבע שנים. שאלתי היא- האם כדי לקבל פטור זה עלי למכור את שני הבתים לפני קניית הבית החדש, או לאו דוקא. אנא ענו לי- מי שיודע תשובה וודאית.

    • שני פטורים
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 20/03/2008 08:50

      ניתן לקבל גם שני פטורים בצורה הבאה. מכירה ראשונה תתבצע לפי מכירה פעם ב-4 שנים, ומכירה שנייה לפי הפטור של מכירת דירת מגורים יחידה. כל זאת במידה ומדובר במצב שהדירה השנייה הנמכרת היא דירת מגורים יחידה. יש גם סעיף המדבר על מכירת שניים וקניית אחד. פנה לקבלת ייעוץ משפטי טרם למכירה. בכל אופן במצב דברים זה יש להיוועץ בעו"ד המתמחה בנדל"ן כדי שלא יהיו סיכונים לא צפויים בעסקה, וכפי שרוב תביעות הרשלנות מוגשות בעניין זה. במידה ותהיה מעוניין בפירוט רב יותר פנה בצד הפורום בפנייה דחופה.

    • פטור על הדירה השניה
      אלי אדמון | 21/03/2008 22:56

      הפטור יינתן אם קנית דירת מגורים חדשה שנה לפני או שנה אחרי מכירת הדירה השניה (הפטורה). אך קיימים עוד תנאים שאתה לא שואל אך כדי לבדוק (חוץ מהתקרה) ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה