למה דילגו עליי?

  • דרישת תשלום וחשבונית מס
    נירה | 11/02/2008 11:22

    כשאני מקבלת תשלום על עבודתי כפרילנסרית, על עבודה שכבר נעשתה (ושמשכה היה תקופה של מס' שנים, בחלק מהזמן עבדתי כשכירה). איך מחושבים המסים? בהנחה שאקבל את הסכום בזמן שאהיה מובטלת, האם עדיין מגיעים לי דמי אבטלה? או שחלק מהסכום ינוכה מדמי האבטלה? שאלה נוספת, מהו ההבדל בין דרישת תשלום לחשבונית מס? תודה,

    • למה דילגו עליי?  לת
      אני | 12/02/2008 17:18

    • עבודה שנעשתה בעבר ולא שולם בגינה - דמי אבטלה
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 13/02/2008 13:49

      שלום רב, תשלום בגין בודה שביצעת בבר אינה קשורה לקבלת דמי אבטלה בגין אי בודה נוכחית. אם אני מבין נכונה את פני הדברים, על העבודה כשכירה לא שולם לך התשלום ולכן התשלום מתקבל כיום. דרישת תשלום וחשבונית מס הם שני דברים שונים. מכתב לדרישת תשלום הוא מכתב בו את דורשת תשלום. חשבונית מס היא חשבונית שעליה יש לשלם מע"מ ל ההכנסה הרשומה בה, והיא מחייבת כביצוע עסקה.