הכנסה מדיבידנד

  • הכנסות דיבידנד מחו"ל
    יאנוש | 10/01/2008 14:59

    כיצד ממוסה הכנסה מדיבידנד מחו"ל ואיזה סעיפים רלונטים נושא? תודה.

    • הכנסה מדיבידנד
      אורי פסטליך משפטן וחשבונאי | 10/01/2008 15:27

      הכנסה מדיבידנד ממוסה לפי סעיף 125 לפקודת מס הכנסה. כאשר הינך תושב ישראל, חובה עליך לדווח על הכנסות גם לרשויות המס בישראל. מנסיוני, אם מדובר על חברה זרה ובסכומים משמעותיים פנה לקבלת ייעוץ אצל עורכי דין המתמחים במיסוי בינלאומי כדי שתינתן חוות דעת מסודרת באשר לפעילות החברה אם היא בבעלות מהותית. ישנם פרמטרים רבים אשר חובה לשקול בעניין זה.