צריך לצרף

  • צירוף מסמכים לכתב תביעה
    אבי | 14/04/2009 13:54

    אשמח לעזרה בהבנת ס' 75 לתקסד"א. הס' קובע ברישא כי צריך לכתוב או לצרף רשימה של המסמכים עליהם מתכוונים להסתמך בכתב התביעה (לכאורה לא צריך לצרף את המסמכים) ואילו בסיפא נאמר כי כן צריך לצרף את המסמכים לכתב התביעה. ס' 9 לתקסד"א קובע כי בכתב התביעה צריך לרשום רק את שם הנתבע, שם התובע עילות התביעה, הסעד המבוקש ודברים כאלו, אך לא צריך לצרף את המסמכים הרלוונטיים. ס' 112 קובע כי בימ"ש רשאי לצוות על גילוי מסמכים, אך לכאורה לפי ס' 75 המחייב גילוי מסמכים בזמן הגשת כתב התביעה ס' זה מיותר. יש ס' (לא זוכר את מספרו כרגע) הקובע כי מסמך שלא צורף לכתב התביע לא ניתן להסתמך עליו במהלך התביעה. מישהו יכול לעזור לי בהבנת העניין; האם צריך לצרף מסמכים לכתב התביעה או לא?

    • צריך לצרף
      עוד | 14/04/2009 14:29

      צריך לצרף כל מסמך שעליו הסתמכת בכתב התביעה. מסמך שעליו לא הסתמכת - לא צריך לצרף אותו, אלא לגלותו במסגרת גילוי מסמכים כמקובל.

      • אבל למה
        אבי | 14/04/2009 14:31

        למה בעצם שאצטרך לגלות מסמכים אם לא הסתמכתי עליהם?

        • למה ככה
          עוד | 14/04/2009 14:53

          כך קובעות התקנות. המטרה היא בסופו של דבר גם לקדם את גילוי האמת, ולא להסתיר מסמכים זה מזה.

          • את זה שככה קובעות התקנות הבנתי
            אבי | 14/04/2009 17:42

            אבל; 1) אני לא מצליח להבין למה התקנות קובעות שמסמך שלא הסתמכתי עליו (ויכול להיות שבכלל לא רלוונטי לתביעה) אצטרך לגלות אותו מתי שהוא במהלך המשפט? לפי זה יוצא שאם אני מגיש תביעה (חוזית) נגד אדם אחר, א. אני צריך לחשוף בפניו את כל הקלפים, ב. אם הוא רוצה הוא יכול לבקש צו לגילוי מסמכים ולבקש ממני להביא איזשהוא טופס של בדיקה רפואית שבכלל לא רלוונטית לתיק. 2) מה ההבדל בין סדר דין רגיל ששם צריך להראות את כל המסמכים יחד עם כתב התביעה, לסדר דין מהיר ששם גם צריך להראות מסמכים בכתב התביעה ע"מ לזרז את ההליך?

            • אז ככה
              עוד | 14/04/2009 18:38

              1. זה שלא הסתמכת על מסמך בכתב התביעה, זה עדיין לא הופך אותו ללא רלוונטי. "יכול להיות" שהוא לא רלוונטי, אבל יכול להיות שלא הסתמכת עליו מסיבה אחרת. 2. אתה באמת נדרש לגלות את הקלפים. זה לא משחק פוקר. 3. הכוונה בגילוי היא רק למסמכים רלוונטיים, כמובן. ביהמ"ש לא אמור לתת צו גילוי ספציפי למסמך לא רלוונטי. 4. בסדר דין מהיר יש חובה לצרף לתביעה את המסמכים הרלוונטיים, גם כאלה שלא הסתמכת עליהם בתביעה עצמה, וכן יש חובה לצרף תצהירים כבר בשלב הגשת התביעה. זה פחות או יותר ההבדל.

              • תודה רבה
                אבי | 15/04/2009 21:26

                תודה רבה לך על התשובות והמידע, אני לא בטוח שהבנתי את הכל עד הסוף, אני מקווה שעם הזמן אבין טוב יותר. בכל מקרה תודה רבה