פנייה לנתבע

  • ביטול פסק דין
    רינת הכהן | 27/03/2009 10:27

    שלום רב, הייתי התובעת בתיק של תביעה כספית בבימ"ש שלום. הנתבע לא הגיש כתב הגנה וקיבלתי פסק דין בהעדר כתב הגנה, בכפוף למועדים הקבועים בחוק. פתחתי באופן מיידי תיק בלשכת ההוצאה לפועל. כעת, הנתבע הגיש לביהמ"ש בקשה לביטול פסק הדין בטענה שאני כתובעת, לא המצאתי לו בדואר את פסק הדין אחרי שניתן לי. האם יש עליי חובה על פי החוק להמציא פסק דין טרם פתיחת תיק הוצאה לפועל? אודה על תשובתכם המקצועית. רינת.

    • פנייה לנתבע
      עודד דרדיקמן | 27/03/2009 15:47

      שלום רב, לאחר קבלת פס"ד ופתיחת תיק ההוצאה לפועל על המוציא לפועל לשלוח אזהרה לחייב, אין חובה עליך לפנות לאחר קבלת פס"ד לנתבע. אני מתאר לעצמי שקיבלת את פס"ד לאחר שהוכחת, כי המצאת את כתב התביעה לנתבע ועל כן במידה והוא החליט לא להתייצב וכן לא להגיש כתב הגנה אין הוא יכול לטעון כי פס"ד שניתן נגדו ניתן ללא ידיעתו. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

      • ואם לא קבלתי מכתב ולא חתמתי עליו ואין הכתובת נכונה
        גיא | 28/03/2009 17:57

        שלום רב הסיפור שלי דומה בצורה הפיכה אני הנתבע , הוצאתי את התביעה ולא מצויי שם חתימה שלי עם ההפנייה ועל התביעה של התובע האם אני יכול לבטל פסק דין ולערוך בית משפט מחדש גם אם עבר שנה מאז התביעה עצמה ?

        • ביטול פס"ד
          עודד דרדיקמן | 28/03/2009 22:05

          גיא שלום רב, בקשה לביטול פס"ד שניתן במעמד צד אחד יש להגיש תוך 30 יום, לאור העובדה שחלפה לה שנה לא עומדת לך הזכות לבצע זאת. במידה ומדובר בתיק הוצל"פ באפשרותך לפנות לראש ההוצאה לפועל ולטעון כי כתב התביעה מעולם לא הומצא לך ולבקשו להעביר את התיק חזרה לביהמ"ש. במידה ומדובר בפס"ד שלא נפתח בגינו תיק הוצל"פ אתה יכול לפנות לביהמ"ש בבקשה לבטלו אך שוב כפי שנאמר לעיל לא עומדת לך הזכות ועל כן ייתכן ובקשתך תדחה. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן