דרך פעולה

  • מהי דרך הפעולה שעליי לנקוט
    שי | 27/03/2009 09:45

    במסגרת תביעה שהגשתי (באופן אישי) החליט בימ"ש כי הנתבע יפקיד אצל עורך דינו סכום מסויים בנאמנות אשר יועבר לי ע"י עו"ד במידה ואזכה בתביעה. ניתן פס"ד בו מורה בימ"ש לעורך הדין של הנתבע להעביר לי את הסכום שנפסק. עו"ד של הנתבע מתעלם מבקשותי על אף שעברו 3 שבועות מיום מתן פס"ד. מהי הדרך הנכונה לפעול במצב זה? האם הליך של צו בזיון בימש מתאים בנסיבות אלו? כך שאבקש שבגין כליום איחור בתשלום, יקנס עו"ד אישית? האם ניתן לפנות לבימ"ש שדן בתיק הנל על אף שניתן כבר פס"ד? תודה

    • דרך פעולה
      עודד דרדיקמן | 27/03/2009 09:59

      שלום רב, בידיך פסק דין המורה ביצוע פעולה כלשהי, במידה ואותו אדם אינו מבצע את הפעולה אותה חויב לבצע ע"י ביהמ"ש באפשרותך לפנות אל לשכת ההוצאה לפועל עם פס"ד. כמו כן תמיד עומדת בפניך אופציית הפנייה לביהמ"ש אך הליך זה יהא ארוך יותר מאשר פנייה ללשכת ההוצאה לפועל. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

      • שאלת הבהרה
        ש | 27/03/2009 11:37

        בימש החליט שעל מנת להקל עליי את גביית הכסף הוא יופקד בנאמנות אצל עו"ד הנתבע- כנראה על מנת למנוע ממני הליכים של הוצלפ. אז מה הטעם היה בהפקדת הכסף אצל עו"ד?

        • דרך פעולה
          עודד דרדיקמן | 27/03/2009 12:05

          מבלי להיכנס לסיבה מדוע החליט ביהמ"ש להפקיד את הכסף לידיו של עו"ד של הצד השני (באותה מידה יכול היה לדרוש כי הכסף יופקד בקופת ביהמ"ש) אך האם בפס"ד ניתן זמן קצוב לעו"ד להעביר את הכסף לידיך? כמו כן באילו דרכים פנית לעו"ד? בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

          • פניתי אליו
            ש | 27/03/2009 12:23

            פעמיים בפקס בצירוף פס"ד (ואישור טלפוני שקיבלו הפקס ובדקתי שהוא בארץ ובמשרד כי עשה תרגיל דומה עבר). לא צויין פרק זמן להעברת הכספים. בגלל זה רציתי לפנות בבקשה לבזיון בימש שתקנוס אותו בכל יום איחור במסירת הכספים. הרי אין דין כספים המופקדים בנאמנות אצל עו"ד, על פי הוראת בימ"ש, כחיוב כספי של נתבע. האין כך? הסיבה להפקדת כספים צויינה בזמנו במפורש- "להבטחת ביצוע פס"ד אם ינתן כנגד הנתבע" (ובוטל עיקול שהנתבע ביקש להסיר) תודה על העזרה

            • פנייה לביהמ"ש
              עודד דרדיקמן | 27/03/2009 13:09

              בהנחה ופס"ד אכן מבהיר כי על עו"ד להעביר את הכספים בנאמנות לידיך עומדת לך האופציה להפעיל את סע' 6 לפקודת בזיון ביהמ"ש דהיינו לפנות לביהמ"ש אשר נתן את פס"ד בבקשה לזמן את עו"ד להופיע בפני ביהמ"ש ולהבהיר מדוע לא העביר את הכספים. עם זאת עלי להבהיר כי ביהמ"ש פסק רבות כי כל עוד לא מוצו האפשרויות האחרות לפני פנייה לפקודת בזיון ביהמ"ש כגון לצורך העניין במקרה שלך הוצל"פ לא ייענה הוא לבקשה. כמו כן בהליכי הוצאה לפועל ריבית והצמדה נוספים בכל מקרה מיום מתן פס"ד. יש לזכור שלפעמים אזהרה על הגשה מספיקה. בכבוד רב ובברכה, עודד דרדיקמן, עו"ד משרד עורכי דין דרדיקמן

              • ביזבוב זמן, גש להוצל"פ ושם יטפלו בו
                בני | 27/03/2009 13:37

                תגיש נגדו גם תלונה בלשכת עוה"ד

                • תודה לשניכם
                  שי | 27/03/2009 14:07

                  אני מניח שבימ"ש לא לחינם קבע שהנתבע יפקיד כספים אצל עורך דינו- על מנת להגן עליי ולהקל עליי גביית הכסף במידה ואזכה. לגבי תלונה ללשכת עו"ד חשבתי על זה, מכיון שבמהלך ההליך עצמו העו"ד הנל היצע אין ספור עבירות אתיות ואף חמור מזה ומשום מה בימ"ש התעלם מזה אולי בגלל שמדובר יחסית ותיק. אבל אנחנו יודעים מה יעשו עם תלונתי בלשכת עו"ד.... וכנראה כל עו"ד יודעים זאת לכן עולם המשפט בארץ הינו מערב פרוע