העדר סמכות

  • תלונה נגד שופטת
    אבנר | 17/03/2009 10:12

    שלום, הגשתי באופן עצמאי תביעה ובש"א שבית המשפט אינו מוסמך לדון בה. בית המשפט ולמרות שידע שאין בסמכותו לדון בה ובבש"א, העביר את התביעה והבש"א לצד שכנגד, זה הגיש כתב הגנה וכן תגובה לבש"א ובדיון הקד"מ דחה בית המשפט על הסף את תביעתי והבש"א בתוכה ובחיוב בהוצאות - השאלה כאן היא, האם בית המשפט וביודעו שאין בסמכותו מלכתחילה לדון בתביעה הספציפית ובבש"א, לא היה אמור למחוקה כבר בשלב הגשתה ובכך למנוע מראש את כתב ההגנה ותגובת הצד שכנגד ולמנוע ממני חיוב בהוצאות, טרדת הצד שכנגד ובזבוז זמן בית המשפט?

    • העדר סמכות
      עו"ד יקי רנד | 19/03/2009 11:40

      ביה"מ אינו עושה מלאכתם של הצדדים, ואינני חושב שנפל פגם בהתנהלות ביה"מ. ביה"מ איננו חייב לעורר את שאלת הסמכות, מה עוד ולא ברור משאלתך מדוע היה נעדר ביה"מ סמכות לדון בתיקך.

      • בתיק התביעה שנדחה לבסוף בשל חוסר יריבות הגשתי
        אבנר | 19/03/2009 13:13

        גם בש"א לעיכוב הליכים בהוצל"פ על פס"ד של הרבני. בקד"מ קבעה השופטת שאין בסמכותה לדון בבש"א ולעכב הליכים בהוצל"פ מחוסר סמכות. מכאן אני חוזר על שאלתי - באם בתיק העיקרי אין יריבות ובבש"א אין סמכות, אזי מדוע צריך בית המשפט לבקש כתב הגנה ותגובה לבש"א ולגרור את התיק כחצי שנה ובקד"מ לקבוע שבתיק העיקרי אין יריבות ובבש"א אין סמכות ולחייב בהוצאות? בית המשפט ובאם ידע זאת מלכתחילה, לא היה צריך לנהוג כך וכבר בשלב ההגשה לדחות את התביעה מחוסר יריבות ובתוכה את הבש"א מחוסר סמכות - מה דעתך?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 19/03/2009 14:07

          ראשית, האם אתה יודע האם ההוצאות נפסקו ביחס לתביעה או ביחס לבש"א, או שמא הן נפסקו כמקשה אחת? שנית, מדוע מלכתחילה הוגשה בש"א בפני שופט אשר אינו מוסמך לדון בה ? העובדה כי נדרש כתב הגנה לתביעה הנו ענין שבשגרה והשופט לא צריך לקבוע מלכתחילה כי אין יריבות בין הצדדים.

          • ברשותך, בוא נעזוב את התביעה ונתעסק רק עם
            אבנר | 19/03/2009 15:34

            הבש"א. הבש"א אומנם נדונה במועד הקד"מ של התביעה, אך נדונה בנפרד ממנה ולפני כן כתיק נפרד כולל אגרה וכו', ושם קבעה השופטת שאין בסמכותה לעכב הליכי הוצל"פ על ביצוע פס"ד שניתן ברבני, מחקה את הבש"א וחייבה אותי בהוצאות ורק אחר כך דנה בתביעה עצמה ודחתה אותה בשל חוסר יריבות. מדובר בבש"א שמייד אחרי הגשתה הובאה בפני השופטת והיא קבעה לתגובת הצד שכנגד. מה ההגיון של בית המשפט באם מונחת לפניו בש"א שאין בסמכותו לדון בה בזה שהוא שולח לצד שכנגד, גורר זאת חצי שנה, גורם לי להטרידו בזירוז מתן החלטה ולבסוף קובע כפי שקבע? מדוע לא דחתה השופטת מייד את הבש"א ובעת הגשתה? האם יש כאן מקום לתלונה כנגדה במשרד המשפטים?

      • בתיק התביעה שנדחה לבסוף בשל חוסר יריבות הגשתי
        אבנר | 19/03/2009 13:15

        גם בש"א לעיכוב הליכים בהוצל"פ על פס"ד של הרבני. בקד"מ קבעה השופטת שאין בסמכותה לדון בבש"א ולעכב הליכים בהוצל"פ מחוסר סמכות. מכאן אני חוזר על שאלתי - באם בתיק העיקרי אין יריבות ובבש"א אין סמכות, אזי מדוע צריך בית המשפט לבקש כתב הגנה ותגובה לבש"א ולגרור את התיק כחצי שנה ובקד"מ לקבוע שבתיק העיקרי אין יריבות ובבש"א אין סמכות ולחייב בהוצאות? בית המשפט ובאם ידע זאת מלכתחילה, לא היה צריך לנהוג כך וכבר בשלב ההגשה לדחות את התביעה מחוסר יריבות ובתוכה את הבש"א מחוסר סמכות - מה דעתך? הערת מערכת: מידע נוסף בפורום בתי משפט

    • החלטת בימ"ש
      עו"ד גיא פרבמן | 25/03/2009 12:37

      ראשית תודה. כעת לשאלתך - עפ"י תקנות תקסד"א בהגשת בקשה יש להמציא לצד השני למתן תגובה. העובדה שבימ"ש הורה לתגובת הצד השני אין בה פסול. בכול הנוגע לחוסר הסמכות של בימ"ש - חשוב שתבהיר מה היה חוסר הסמכות. כמו-כן עומדת בפניך אפשרות להגיש בר"ע תוך 30 יום מיום ההחלטה שניתנה על-ידי בימ"ש