לעניות דעתי כשלב ראשון רצוי לפנות בתלונה ללישכת

  • האם ניתן לתבוע עורך דין?
    ענבל | 14/02/2009 21:11

    שלום רב! הבעיה היא כזאת- בעלי נתפס לפני שנתיים כאשר הוא נוהג בפסילה ולפני 3 חודשים הגיע אליו זימון לביהמ"ש לתעבורה. העבירה היתה חד פעמית וללא עבירות קודמות. פנינו לעורך דין שייצג אותו בתיק הנ"ל ושילמנו לו חלק מהסכום שסוכם כאשר החלק השני אמור להיות משולם אחרי המשפט. העורך דין שלח עו"ד אחר מטעמו ביום הדיון אל ביהמ"ש וזאת בניגוד לרצוננו ועל אף ששילמנו מחיר יקר ע"מ לקבל ייצוג מאותו עורך דין. העו"ד שנשלח מטעמו ביקש דחיית דיון למורת רוחנו ועל אף שביקשנו להשפט מידית בכדי למנוע הפסד נוסף של ימי עבודה. אל הדיון השני הגיע בעלי כמו שנתבקש- בתשע וחצי בבוקר וזאת לאחר שקיבל אישור של שעה לצאת מהעבודה באמצע העבודה. העורך דין איחר והגיע באחת בצהריים באיחור של 3 וחצי שעות ובכך נגרם לו נזק בעבודה ביחסי עובד - מעביד. לאחר שאותו עורך דין שנשלח מטעם עוה"ד שלנו הגיע התברר לנו כי פנה לתובע מאחורי גבו של בעלי קודם לכן וביקש לדחות את הדיון בעניינו לסוף יום הדיונים וזאת בניגוד לרצונו ולא הודיע לו מראש שהדיון יתקיים ב- 13:00. עם הגיעו הודיע לבעלי כי הוא מבקש לעמוד מול השופט ללא נוכחות בעלי ומבקש כי ילך מביהמ"ש וזאת לאחר שבזבז יום שלם לשווא תוך לחצים שהופעלו עליו מהעבודה. מאחר ובעלי ביקש מהעו"ד להפסיק את ההתקשרות ביניהם, הוא חזר אל בעלי בשעה 16:00 ואמר לו שהוא בדיוק באותו רגע סיים פגישה אישית עם השופט, ושהשופט ביקש לתת לו עונש כבד של עבודות שירות ושלילת רשיון נהיגה ולכן ביקש מהשופט דחיית דיון נוספת. טענה זו נראית לי שקרית ולא הגיונית. אינני סבורה כי העו"ד נפגש עם השופט ביחידות ועוד בשעה 16:00. אני חושבת שזו המצאה ע"מ שלא להפסיק את הייצוג בתיק. כעת העו"ד מסרב לבטל את הייצוג ולהחזיר את הכסף על סמך אותה טענה שקרית אך אין בידינו הוכחות בכדי שנוכל לתבוע אותו. בכל מקרה אנחנו מעוניינים לתבוע אותו כדי לקבל את כספנו בחזרה. רצינו לדעת איך ניתן לתבוע עורך דין ומה עלינו לעשות במקרה כזה שהעורך דין מרמה אותנו, משקר לנו, לא מבצע את תפקידו (ורק דוחה דיונים נגד רצוננו תוך שימוש במסמך ייפוי כח שניתן לו המופעל לרעתנו) ובסוף מסרב להחזיר את כספנו. אבקש ייעוץ בנושא ענבל

    • לעניות דעתי כשלב ראשון רצוי לפנות בתלונה ללישכת
      יניב | 14/02/2009 21:48

      עורכי הדין. http://www.israelbar.org.il/department.asp?catid=114&menu=1&child=255 וביחד עם זה לאתר תלונה, שבו ניתנת לעו"ד להגיב תוך 14 יום ובאתר מופיע התלונה ושמו של העו"ד, דבר שגורם להרבה "להתקפל" ולישר את הדברים. ואם אחרי כל זה לא יעזור תפנו לביהמ"ש.

      • לישכת עורכי הדין ו
        שקד | 14/02/2009 22:07

        אתה יכול גם בלישכת היועץ המשפטי לממשלה ,או כאשר יגנזו לך את התלונה [דבר לא מפתיע ]תדע כי תיקים גנוזים בלישכה אמורים להגיע ללישכת היועץ המשפטי ע"פ דין זאת עם תגובת עורכי הדין במועד גניזת התיק . חוק הכתוב באותיות של קידוש לבנה בחוקי הלישכה . שמחליטים לגנוז תיק בלישכה ,היועץ המשפטי יכול להחליט לפתןחו מחדש . אתה בודאי יכול לתבוע עורך דין,אני תבעתי וזכיתי. זה לא קל כי יש סוג של עורכי דין שהם ביריונים בדין...

    • לשכת עורכי הדין לגילדות של בעלי המקצוע
      שקד | 14/02/2009 22:15

      אם תשווי את לשכת עורכי הדין לגילדות של בעלי המקצוע בעבר תמצאי זהות רבה בינה לבינן כזו שאני חושב שניתן לכנותה גילדה. שתי בעיות יש למקצוע זה העובדה שאדם לצורך צדק נזקק למתווך בדומה לכוהני הדת מכל הדתות שרואים עצמם מתווכים בין האדם לאל. הבעייה השנייה היא הבירוקרטיה של העולם המודרני. לעיתים חלק גדול ממשפט יעסוק לא באשמה או בחוסר אשמה אלא בפרוצדרה האם הראיות עומדות בכללים שאותם הכתיב החוק. אין ספק שזה לא נעשה מתוך זדון לשבש את המשפט אבל זה עוד יותר מחייב את הצורך במומחה, העורך דין הבקיא בדינים. אין לי שום בעיה עם עורך דין המתעסק בענייני פרוצדורה תוך כדי הגנת מרשו. במדינה דמוקרטית גם רוצח זכאי לייצוג, ועורך דינו חייב לעשות כל מאמץ כדי להגן עליו. אך גם זאת, תוך שמירה על כללי האתיקה ועל אמירת האמת (כל האמת ורק האמת), למשל. ואולם טענותי מופנות כלפי אותם עורכי דין המייצרים תביעות שאין להן כל שחר, ובעודם עושים כן אינם מקפידים על כללי האתיקה, על תקנות סדר הדין האזרחי, על כבוד הנתבע, על כבוד בית המשפט, ומעל הכל - משקרים במצח נחושה. לשכת עורכי הדין - אילו הייתה ממלאת את תפקידה באמונה - הייתה מסלקת עורכי דין אלה משורותיה,או, למצער, ממנה להם חונך שידריכם בדרך הישר,ומשאירה אותם תחת פיקוח לתקופת מבחן. כן, הייתה מקדישה לנושא זה דיונים מיוחדים בכל הכנסים המפוארים והמתוקשרים שהיא עורכת.

    • עורכי הדין וטוהר המידות
      שקד | 14/02/2009 22:27

      אזכיר תחילה, למי ששכח, את גילוי הלישכה ``להציל את המקצוע``, ``לשמור על כבוד המקצוע`` ועוד. ואולם, הבטחה אחת נעדרה בשיטתיות מכל המודעות: ההתחייבות לבצע בדק בית יסודי ומעמיק בלשכת עורכי הדין, אשר ילוּ.וֶ.ה בפעולה נחרצת ופומבית לביעור הנגעים שפשו בקרב חלק מחבריה. הנה הצעה לפעולה מיידית, שעל ראשי לשכת עורכי הדין לנקוט בה: מלחמת חורמה בנוהג הנפסד של הגשת תביעות שווא על-ידי עורכי דין והשבתם של אלה לתפקידם המקורי, דהיינו לייצוג לקוחם ``תוך שמירה על הגינות, על כבוד המקצוע ועל יחס של כבוד לבית המשפט`` (כללי לשכת עורכי הדין [אתיקה מקצועית], התשמ``ו - 1986). יאמר כאן מיד: אין מדובר בציבור עורכי הדין כולו. ישנם עורכי דין , המבצעים עבודה חשובה, מי בסיוע לחלשים ומי בשמירה על זכויות המיעוט המקופח בקרבנו. עורכי דין רבים וטובים ממלאים את תפקידם ביושר, תוך שמירה על כללי האתיקה של מקצועם. אלא שלצדם קיימים גם עורכי דין הרואים בתעודת עורך הדין שלהם היתר לניצול ציני של מערכת המשפט (שאותה אינם מכבדים), לצורך עשיית כסף, פשוטו כמשמעו. הללו בוראים יש מאין תביעות סרק קנטרניות ו/או שקריות בעליל, ומצליחים, בתחבולות שונות ומשונות, להחדירן למערכת המשפט. לעיתים אף עולה בידם לזכות בכספם של אזרחים ישרי דרך, לאחר שהשכילו להערים עליהם או על השופט. בתוך כך הם גורמים סבל לאנשים ישרים, מלבים ריב ומדון וזורעים שנאה והרס. כל עורך דין שכבוד המקצוע יקר ללבו חייב לצאת למאבק נגד עורכי דין אלה, המבזים במעשיהם את ציבור עורכי הדין כולו ומחזקים את הדימוי השלילי שדבק בו, למרבה הצער, במידה לא מעטה של צדק. לפני למעלה משנה הזדרזה התנועה לאיכות השלטון להגיש עתירה נגד מה שכינתה ``התנהגות של גילדה``, כאשר חברי ועדת הכנסת בחרו שלא להסיר את חסינותה של עמיתה שלהם. והנה, לשכת עורכי הדין, תחת לפעול בנחישות לעקירת התופעה הנ``ל ולהענשת עורכי הדין שסרחו, מתנהגת אף היא כגילדה המגוננת על חבריה ללא הבחנה. היא מתכחשת לעובדת קיומן של תביעות שווא, ודוחה על הסף כל תלונה בעניין. בכירים בלשכת עורכי הדין ובוועדת האתיקה שלה הודו בפני (בידי מסמך חתום), כי המעשים הבאים: הגשת תביעה בלתי מבוססת, שאינה נתמכת בשום ראיה (תביעה שקרית למעשה), העלאת טענות שקריות בעליל, הסתרת עובדות והעלמת מסמכים מן הנתבע ומבית המשפט, הולכת בית המשפט שולל על-ידי הצגת מסמכים שאינם רלוונטיים כלל לתביעה (יצירת מראית עין למציאותן של ראיות לכאורה, מתוך אמונה שהשופט יתרשל ולא יעיין בחומר) ואי קיום תקנות סדר הדין האזרחי מס` 476 ו-489 הנוגעות להמצאת כתב התביעה לנתבעים (ובתוך כך ``חטיפת`` פסק דין בהעדר הגנה) - כל אלה אינם מהווים בעיניהם עבירות על כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין, המחייבות נקיטת צעדים משמעתיים, ואינם אפילו נורמה פסולה, שבגינה יש למצער לקרוא את עורך הדין לסדר. בכתבה שהתפרסמה בעיתון הארץ ב-27.04.03 (``גידול במספר התלונות נגד עורכי דין ב-2002``), מספר בן-ציון ציטרין, כי עורכי דין רבים מגישים תלונות נגד עמיתיהם על ``חטיפת`` פסקי דין בעת איחור של עורך דין לדיון. מדוע מה שנתפש כבלתי יאה בין עמיתים, אינו נתפש ככזה כאשר עורך דין ``חוטף`` פסק דין מאזרח תמים? באותה כתבה מסופר גם על מאבקם העיקש של ראשי לשכת עורכי הדין לדורותיהם להשארת הטיפול המשמעתי בעורכי הדין באחריותם הבלעדית, בניגוד למקובל ברוב הדמוקרטיות המערביות ובניגוד להערות של מבקר המדינה, שהוגשו למשרד המשפטים בשנות ה-90. הדעת נותנת, כי מי שמבקש לזכות באחריות בלעדית, חייב גם לשאת באחריות זו. לפיכך, יהא מי שיהא העומד בראש הלשכה, עליו מוטלת האחריות להדרכת עורכי הדין חברי הלשכה, כיצד יש לנהוג בכוח שניתן בידיהם, ועליו מוטלת האחריות - באמצעות המוסדות הנבחרים - להענשת אותם חברים המנצלים כוח זה להשחית. הגיעה השעה, שלשכת עורכי הדין תיתן את דעתה על חובתה כלפי ציבור האזרחים, שאותו היא אמורה לשרת, וכלפי המדינה שאת חוקיה ואת מוסדותיה היא מצווה לכבד, ותתייצב בחזית המאבק לזיכוך ולייעול בתי המשפט, הכורעים תחת נטל תביעות הסרק. בכך, גם תשיב את אמון הציבור בה ובמערכת המשפט כולה וגם - הפלא ופלא - תביא לביטול המשמרת השנייה, באשר מערכת המשפט תשתחרר באחת מאלפי תיקים מיותרים.