מה זה בדיוק "בית דין פרטי סתם"?

  • אישור פסק בוררות של ב"ד רבני ע"י בית משפט. דחוף!
    יוסי | 04/02/2009 15:51

    אני ושכני דתיים. יש לו סכסוך נגדי. אצל דתיים כשיש סכסו,הולכים לבית דין דתי. מי שמתעקש ללכת לבית משפט,בית הדין מוציא "כתב סרוב" שפירושו הודעה שאותו אדם מסב לדון בדין תורה. יש לכך משמעות חברתית קשה ביותר,ואף אחד לא יכול להרשות לעצמו שייצא עליו כזה דבר. מה שכן -לנתבע יש זכות לקבוע איזה ב"ד הוא רוצה. מה האפשרויות העומדות בפני? ללכת לבית דין פרטי סתם,אני לא מוכן כי אין שם סדרי דין נאותים. אני כן מוכן ללכת לבית דין רבני ממלכתי- של הרבנות. בג"ץ -במעשה חסר אחריות -החליט לדפוק את כל הנתבעים הדתיים,שאינם יכולים להרשות לעצמם ללכת לבית משפט, ובמקום לאפשר להם התדיינות במקום מקצועי ואמין -יחסית לבתי דין פרטיים - שזה בתי הדין הרבניים הממלכתיים,זרק אותם לידי בתי הדין הפרטיים. בג"ץ אומר להם: לכו לשם,אנחנו לא נותנים לכם אפשרות לקיים הליך מסודר!. אין ספק כי המעשה חסר האחריות הזה נולד בגלל שהשופטים אינם דתיים,והם לא מבינים את הצורך האלמנטרי של אנשים דתיים באפשרות התדיינות בבת"ד הממלכתיים. לא משנה, לשמחתנו בתי הדין הרבניים מבינים את המצב,ומסכימים גם היום לדון בבוררות. (אל תתקוממו כאן. זה צורך קריטי לדתיים). השאלה היא כזו: לאחר שבה"ד ייתן פס"ד,ייתכן שיצטרכו לאשר אותו בבית המשפט- בכדי שהוצל"פ תאכוף אותו. (במקרה שהמפסיד "יגרור רגליים בתירוצים ועיכובים"). יצויין כי במקרה שהזוכה יפנה לבית המשפט בבקשה לאשר את פס"ד של בה"ד,אף אחד מהצדדים (לפחות במקרה שלי) לא יעיז לבקש מבית המשפט לא לאשר את פסק הדין של בה"ד הרבני,כי אז הצד שזכה ייפנה לכל בתי הדין הפרטיים,והם יוציאו "כתב סרוב" ענק,שיגרום לצד שהפסיד להיקבר מבושה. מה שנקרא :"לא יהיה שווה לו את זה". בכל אופן השאלה היא כזו:האם בית המשפט -לפחות במקרה שאף אחד לא יתנגד - יסכים לאשר את פסה"ד,או שהוא לא יסכים בגלל ש"בג"ץ קבע שאין להם סמכות בוררים,גם בהסכמת הצדדים"? זה מאוד חשוב לי (ולא כעת המקום לפרט מדוע),ולכן אודה לתשובתכם

    • מה זה בדיוק "בית דין פרטי סתם"?
      דתי אחר | 04/02/2009 16:58

      האם אתה מתכון לבי"ד של הגה"ג הר' נסים קרליץ? אול לבי"ד של הגה"ג הר' שמואל הלוי וואזנר? או לבתי דין אחרים בריכוזים החרדיים? יש להם סדרי דין שנקבעו ע"י תורת ישראל הנצחית, והם פוסקים את הדין לפי חוקי התורה בלבד. דווקא בתי הדין הרבניים הממלכתיים כפופים לחוק של מדינת ישראל וחיבים לאמץ הלכות שנקבעו בביהמ"ש העליון ע"י שופטים שברובם אינם שומרי מצוות ופסקיהם משתנים חדשות לבקרים.

      • בלי קשר למה שאתה כותב
        יוסי | 04/02/2009 20:32

        אני לא מתכווין לבתי דין שהזכרת. כי אני לא גר באיזור שלהם. התכוונתי לבתי דין פרטיים באיזור שלי שייתכן שגם אתה לא היית ממליץ עליהם. אבל אין טעם להזכיר אותם כאן. כי זה לא רלוונטי לשאלה בכל מקרה. ומי שיודע תשובה לגוף השאלה- אשמח לקבל אותה. יום טוב.

        • דין תורה - יקוב הדין את ההר
          עו"ד חרדי | 05/02/2009 09:05

          תפסיק לבלבל את המוח. אם אתה הנתבע - תבחר לך את הבי"ד שמוחזקים בעיניך כ"הגונים". אם אתה התובע או בכל מקרה אחר, גם בביה"ד שבמקום מגוירך, שלדעתך אינם ראויים, או במילים אחרות עושים "פוילשטיק", תמיד תמיד תוכל להיעזר בשירותיו של טוען רבני שיודע להתנצח בשפתם שלהם. ודי לחכימא...

          • יפה מאוד!בעיר מגורי אני סומך על בה"ד הרבני
            יוסי | 05/02/2009 12:50

            כמקום התדינות אוביקטיבי. ואני הנתבע. ולכן שאלתי: האם במקרה שאני מתדיין שם,ואח"כ -אם אני אזכה - (כי תובעים אותי סכום מסויים,ואני טוען שלהיפך -הוא זה שצריך לשלם לי לאור אותו מקרה) יהיה לי צורך לאשר את פסה"ד,ואגיש אותו לבית המשפט,ואף אחד מהצדדים לא יתנגד לאישורו- האם אז ביהמ"ש יאשר לי אותו -מחוסר התנגדות - למרות בג"ץ, או שלא יאשר? כי אם לא -אני אצטרך לשקול אולי למרות הכול לא לבקש את ביה"ד הרבני

            • ביה"ד הרבני
              עו"ד חרדי | 05/02/2009 13:39

              במטותא ממך, מציע לך מאד להתייעץ עם טוען רבני. או פילו עם רב-דיין מעיר אחרת שמוחזק בעיניך כהגון, ולשאול את שאלתך זו: האם לכשתזכה בביה"ד הרבני תוכל לממש את הפסק בהוצל"פ? לא מעט פונים חרדים הופנו על ידי לדין תורה דווקא כדי שלא "יסתבכו" עם החברה על עצם העובדה שפנו לערכאות. תמיד יעצתי להם להתיעץ קודם לכן עם רב-דיין הבקיא בתחום הנדון. בהצלחה,