תביעה - מועד דיון

  • תביעה
    הינדי | 12/01/2009 11:41

    הגשת תביעה כנגד חברת ביטוח לפני כחודש. נאמר לי שאקבל את מועד הדיון בדואר תוך חודש, היום התקשרתי ועדיין לא נקבע מועד, בנוסף נאמר לי שזה יהיה תוך כחצי שנה. האם יש דרך לזרז את התהליך? מדובר בתביעה שנמשכת כבר כ8 חודשים ואני לא רואה את הסוף, תודה.

    • תביעה - מועד דיון
      עו"ד אביב גיטלמן | 12/01/2009 12:35

      שלום רב, ראשית, לא ברור האם הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות או לבית משפט השלום . בכל אופן, רצוי שתשלחי לבית המשפט בקשה לקביעת מועד דיון ותצייני כי חלפו 8 חודשים מאז שנפתח התיק . לעיתים מסיבות טכניות תיקים "נתקעים" וכדאי לעורר את בית המשפט עם בקשה כזו. בהצלחה

      • מדובר בתביעות קטנות
        הינדי | 12/01/2009 12:47

        למיטב הבנתי זה לא אמור לקחת יותר מחודש עד לקביעת מועד וכן לא יותר מחצי שנה עד הדיון. שאלתי היא האם יש דרך לקצר תהליכים.

        • הקדמת מועד
          עו"ד אביב גיטלמן | 12/01/2009 14:57

          שלום רב, כמו שציינתי קודם לכן, תגיש בקשה לקביעת מועד דיון . בכל מקרה, רצוי שתבדוק במרכז מידע שאכן לא נקבע דיון. בתביעות קטנות, ע"פ רוב, מועד הדיון נקבע כבר בשלב בו מועבר כתב התביעה שלך לנתבע לצורך הגשת כתב הגנה . לכן יכול להיות שנקבע כבר מועד לדיון ולא הגיע לידיך זימון