ארנונה

  • טענת התיישנות כנגד ארנונה
    עידן | 04/12/2008 15:20

    שלום רב, לאחרונה הטילה עלי העירייה צו עיקול מכח פקדות המיסים( גביה). בינתיים הם מעכבים את ההליכים עד שנגיע להסדר. שאלתי היא כדלקמן: החוב , בסך 42000 ש"ח הוא בגין אי תשלום ארנונה בין השנים 91-93.האם ניתן לטעון טענת התיישנות כנגד החוב? עוד מידע רלוונטי בשנת 1994 התגלע ויכוח ביני לבין העירייה בגין חוב על נכס אחר שהגיע לכדי פתיחת תיק בהוצל"פ. הגענו להסדר איתם והחוב נפרע. לא ידעתי כי ההסדר אינו פורע את כל החובות על כל הנכסים. אם כי בבדיקה שערכתי לאחרונה במסמכים הם ציינו באחד מהם שתשלום החוב הוא רק בגין נכס אחד. מלבד זאת לא היתה מצידם שום התייחסות לכך. אודה לכם על תשובה או הפניה לפ"ד רלוונטי תודה רבה, עידן

    • ארנונה
      האריה | 04/12/2008 18:05

      ערב טוב, לא נראה לי שיוותרו לך על הסכום הזה מה גם שהם יחייבו אתוך בגין ריבית והצמדה של חוק הרשויות המקומיות שהוא מטורף, אם תגיע לבית המשפט הוא יקבל על עצמו את הסמכות להתעלם מההתיישנות אלא אם תוכיח העירייה שהיתה כאן התעלמות שלא מדעת. אתה צריך עו"ד שבקיא בתחום שומת הארנונה וההוצל"פ הספציפי של הרשויות המקומיות לפי פקודות העיריות. זוהי נישה משפטית שמעטים העו"דים שמתעסקים בה. אם תרצה תותח בתחום השאר מייל. ברכה והצלחה