שכר טרחה

  • שכר טרחה מופרז
    אייל | 16/10/2008 12:41

    שלום, לאחרונה תבעתי את הקבלן על נזק בדירה, מצאתי עו"ד דרך חבר והוא אמר לי ששכר הטרחה המקובל הוא 20% מהסכום שיתקבל. במהלך התביעה היו לי הוצאות בסך 6000 ש"ח ובסופו של דיון ארוך בבית המשפט התפשרתי עם הקבלן על 12 אלף ש"ח. בהמשך אמר לי העו"ד שאני צריך לשלם לו 2400 ש"ח + מע"מ (2760 ש"ח), כלומר הפועל היוצא הוא שאנחנו מתלקים ברווחים חצי חצי... (לי נשאר 3300 שקל אחרי ניקוי ההוצאות). יש לי 2 שאלות: 1. האם ה-20% שסיכמנו עליהם לא אמורים לכלול מע"מ? 2. האם 20% הם לא סכום מופרך בהתחשב בסכום הנמוך שקיבלתי ובהוצאות הגבוהות?

    • שכר טרחה
      עו"ד גיא פרבמן | 16/10/2008 22:46

      לאור העובדה שהגעתם להסדר לפיו שכ"ט יהיה 20% אין שום בעיה בעניין. שכ"ט אינו כולל מע"מ ולכן דרישת עו"ד לתוספת מע"מ הינה לגיטימית..

    • יכלת לא לפנות לעו"ד ולטפל בעצמך בתביעה.  לת
      HANS | 20/10/2008 12:00

    • אתה פנית לעו"ד ביקשת את עזרתו המקצועית!
      HANS | 20/10/2008 12:07

      עו"ד מתפרנס מעבודתו. הרי כשאתה הולך לעבודתך אתה מצפה שיישלמו כפי שסוכם. עורך דינך עבד קשה והביא תוצאה מבורכת וטובה. יש לך עו"ד טוב לכן לפי דעתי אתה צריך לשמוח שמסרת עבודה לעו"ד איכותי. בהצלחה. HANS