תביעה כנגד שותף

  • אי החזרת כספים בעקבות הפסד
    אלברטו | 11/10/2008 00:01

    ב28/8/08 היה אירוע שלי ושל שותף שלי, גדי. האירוע היה מסיבה פרטית למוזמנים בלבד. לאירוע היו הוצאות והכנסות וכמובן שבשני המקרים מתחלקים חצי חצי. לאורך כל ארגון האירוע, אני עשיתי את כל ההוצאות הנחוצות, כי בכל שיחה עם שותפי נאמר לי "אל תדאג, אני אחזיר לך!". ביני לבין השותף אין הסכם בחוזה על שותפות, אך יש כמה דברים שמוכיחים את השותפות. השאלה הכי חשובה, לאן אני יכול לקחת את הטענות שלי. בערב האירוע הפסדנו כסף כ10 אלף ש"ח.. כ5 אלף ש"ח כל אחד. לטענת השותף, ניגנבו כספים - כאשר בבירור ששום דבר לא נגנב. אני מעוניין לתבוע את השותף על כל החשבוניות והקבלות שאני הוצאתי, מכיוון שלו לא היו הוצאות. מכיוון שאין לי חוזה חתום איתו, הייתי צריך להקליט את השותף טלפונית. את הנתבע הקלטתי כ3 פעמים. פעמיים בועידה עם חבר ובפעם השלישית אני מולו. בהקלטה בעצם יש הסכמה לכך שהוא היה שותף, לכך שאין התווכחות עם כך שאני עשיתי את כל ההוצאות.. השותף מנבל את הפה על בעל המקום שאצלו עשינו את האירוע, על ידידה שלו שהייתה אחראית על הקופה וגם משקר לגבי העדרותו אחרי האירוע. אחרי האירוע השותף פשוט נעלם ולא ענה לטלפונים. בשיחה איתי אחרי יומיים מהאירוע, לטענתו הוא היה באילת כי משטרה צבאית רודפת אחריו כי הוא מתחמק מהצבא. בהקלטה ניתן לשמוע מספר פעמים על הנושא. האם חסרים לי דברים שאיתם אני יכול לגשת לבית משפט לתביעות קטנות? אשמח לשמוע דעתכם ומה אני צריך לעשות. תודה מראש, אלברט.

    • תביעה כנגד שותף
      עו"ד גיא פרבמן | 13/10/2008 13:00

      הייתי ממליץ לתמלל את השיחות ולצרף אותם לכתב התביעה. כעיקרון אני ממליץ לגשת להתייעצות עם עו"ד על מנת שיבדוק את תוכן החומר שבידך להגשת כתב תביעה. אתה יכול לפנות באמצעות ייעוץ אישי באתר שלנו בהצלחה

      • האם יש יתרונות לדברים הבאים
        אלברטו | 13/10/2008 19:45

        לפי ההקלטה ניתן להבין את אופי הנתבע... האם עדיף לבוא עם הקלטה או לבוא עם תמליל של ההקלטה? האם ניתן יהיה להביא עד? (רציתי להביא את בעל המקום שיכול להעיד שלא נגנבו כספים כמסקנה מפעולות מסויימות) הנתבע חייב לי כ4600 ש"ח. מה הסכום המקסימלי שאתה מציע לתבוע אותו? (כולל עוגמת נפש, כולל הוצאות משפטיות, נסיעות)

        • האם יש יתרונות
          עו"ד גיא פרבמן | 15/10/2008 16:55

          תמיד מומלץ לתמלל את השיחה ולצרפה לתיק כראייה. בימ"ש מעדיף לראות תוכן כתוב מאשר להאזין לתוכן שיחה שלפעמים אינו ברמה טובה. בכול הנוגע לסכום התביעה הייתי מבקש עוד 10,000 ש"ח פיצויים לרוב בימ"ש לא נותן פיצויים בסכום הנ"ל ולכן יש סעיף סל שבו אני מבקש מבימ"ש לקבוע כל סכום אחר שיימצא לנכון לאור הנתונים בתיק. בהצלחה