תביעה בגין אי תשלום ועד בית

  • בעלת דירה מסרבת לשלם תשלום לועד הבית
    מירי | 05/10/2008 22:12

    אני בועד הבית של הבניין, וכמו מידי שנתיים עשינו סיד על הגג. בחלוקה למספר הדירות, יצא שכל דייר צריך לשלם סכום של 400 ש"ח. כל הדיירים שילמו מלבד בעלת בית אחת שמכירה את הדירה שלה ומסרבת לשלם. השוכר אמר גם שבעלת הבית לא מוכנה לקזז את הסכום מדמי השכירות שלו כדי שהוא ישלם לועד הבית, ודרשה שהוא ישלם את הסכום לועד הבית על חשבונו (מדובר בתשלום אותו בעלי הדירות צריכים לשלם ולא השוכרים). אחרי מספר חודשים בהם היא מסרבת לשלם, שלחתי לה מכתב אזהרה בדואר רשום, וגם הצמדתי עותק לדלת הדירה שלה (הבית בו היא גרה, לא הדירה בבניין שלי שהיא משכירה). היא באה לבית שלי ואמרה שהיא ראתה את המכתב והיא לא מתכוונת לשלם ואני יכולה לתבוע אותה. מאז עבר כבר יותר מחודש, ונראה שלא נותרה לי ברירה אלא להגיש תביעה. השאלה שלי היא האם אני צריכה להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. אם כן, אז האם אני יכולה להגיש את התביעה בדואר? מה הפרוצדורה? כמה בולי הכנסה אני צריכה להדביק על תביעה של 400 ש"ח? האם אני מדביקה את הבולים איפשהו או רק מצרפת אותם למעטפה? במידה ואני אזכה בתביעה, אני אקבל הוצאות משפט, ריבית, אבדן יום עבודה? איזה דברים נוספים אני צריכה לדעת לגבי התביעה?

    • תביעה בגין אי תשלום ועד בית
      עו"ד גיא פרבמן | 06/10/2008 14:49

      התביעה צריכה להיות מוגשת עם מס' העתקים לבימ"ש. לאור הסכום את רשאית להגיש אותה לבימ"A לתביעות קטנות. גובה האגרה נקבע ומשולםפ במזכירות בימ"ש. המלצתי לציין בתביעה שהינך דורשת החזר הוצאות ואגרה וכן אובדן ימי עבודה בהצלחה

      • אני מבקשת מידע נוסף
        מירי | 06/10/2008 18:44

        תודה! שמעתי שאני יכולה לשלוח את התביעה בדואר ולצרף בולי הכנסה. זה נראה לי פתרון עדיף, במקום לבלות יום נוסף בבית המשפט. ידוע לך אולי מה גובה האגרה שאני צריכה לשלם על סכום של 400 ש"ח (אני אבקש מבית המשפט להוסיף ריבית והצמדה, כמו גם הוצאות משפט ואובדן יום עבודה)?