המשפט לא התנהל כשורה

  • עזרה -משפט בלתי-הוגן
    א ט | 10/09/2008 18:52

    שלום. לפני מס ימים התקיים משפט שבו הייתי הנתבע, והתובע היה עו"ד שלי שתבע אותי על שכר טרחתו. במשך המשפט : 1)בתחילת המשפט השופטת קראה לי לצאת מבית המשפט -כלומר, שעדות העו"ד תתנהל בדלתיים סוגורת בלעדיי, והעו"ד שלי לא ניסה לעצור את יציאתי מהמשפט. 2)לאחר שנכנסתי התחלתי להבין לפי הנסיבות שככל הנראה, בזמן שהייתי בחוץ-גורל המשפט הוכרע ,בלעדיי, ומאז הכל היה פשוט מכור והצגה אחת גדולה. 3) הושפטת התחילה לאיים עליי לקבל את הצעת הפשרה שהושגה בין הצדדים בלעדיי,ולא- תוצאות המשפט יהיו זהות ,אך היא תגזור עליי תוספת של שכר טרחת עו"ד,הוצאות משפט כבדים והוצאות עד. 4)בגלל שהייתי משוכנע שהצדק עימי והמשפט התעוות לגמרי,ביקשתי להמשיך בשלב ההוכחות.עליתי לדוכן ,לא נתנו לי להסביר את גרסתי כפי שרציתי,כלומר כפו עליי לענות באופן ישיר לשאלות העו"ד,שאילו הייתי מסביר את גרסתי לפני החקירה של התובע ,בטוח שביהמ"ש היה משתכנע בצורה שונה. ביקשתי דקה להסביר את גרסתי , אך לא ניתן לי. העו"ד שאל אותי שאלות צולבות של כן \לא וכאשר ניסיתי לענות כן אבל... ישר נקטעתי ע"י העו"ד (התובע) והוא המשיך בשאלותיו. במשך כל זמן המשפט הייתה אווירה שהושרתה ע"י השופטת של "תמהר ונגמור עם זה" והיא כלל לא נראתה לי רצינית. סוף דבר -המשפט הסתיים בפשרה,שהושגה בלעדיי, תוך איומים עליי ע"י ביהמ"ש לקבלה, כאילו אין כבר מה לעשות ואם אנסה להתנגד, יהיה יותר גרוע. עו"ד שלי כמעט ולא התערב במשך המשפט. -האם הוא נהג כשורה ? יש מה לעשות נגדו ? האם ביהמ"ש פעל באופן תקין ? מה ניתן לעשות ?

    • המשפט לא התנהל כשורה
      עו"ד דוד צורי | 11/09/2008 23:19

      לבעל דין יש זכות להיות באולם בכל שלב של הדיונים ועוה"ד שלך צריך היה לשמור על זכותך זו.

      • אז מה ניתן לעשות ?
        א | 12/09/2008 09:29

        אז יש סיכוי כלשהו לדיון חוזר ?כיצד אני יכול לעשות משהו בעניין ?