מימוש פסק דין

  • פסק דין בהסכמה
    שיר | 06/09/2008 16:19

    הגשתי תביעה בבי"ד לתביעות קטנות. הושג הסכם בהמהלך הדיון, שקיבל תוקף פסק דין. השופט לא התווה פעולות אופרטיביות למימושו (וכך התעוררו בעיות בבואי לממש את ההסכם). וכמו כן, בשל העובדה שהייתי בחודש תשיעי להריוני ולא מרוכזת במיוחד, לא ביקשתי פסיקת הוצאות. מאז עברו תשעה חודשים. האם ניתן לעשות משהו?

    • מימוש פסק דין
      עו"ד יקי רנד | 08/09/2008 15:07

      מנתוני שאלתך עולה כי פסה"ד טרם מומש. יש לבדוק מהו הסעד שקיבלת במסגרת פסה"ד. בעיקרון, מנגנון ההוצל"פ נוח ומתאים לגביית חובות אשר מקורם בפסקי דין כספיים הניתנים לכימות. פס"ד אשר אינו כספי, ואף יותר מכך, שאינו אופרטיבי, קשה למימוש בהוצל"פ, אולם באם הנתבע לא מקיים את חלקו ניתן להגיש בקשה ע"פ פקודת ביזיון בית המשפט. אם מימוש פסה"ד אינו מובן ומעשי בעליל, ניתן להגיש בקשה להבהרת פסק דין ( מדובר בפרוצדורה לא פורמלית ) לביה\\מ אשר נתן פסה"ד, תוך הצגת קשיי המימוש, אולם לא ניתן עוד לקבל הוצאות בגין פסה"ד המקורי.

      • פסק דין בהסכמה
        שיר | 08/09/2008 16:15

        תודה רבה על התשובה העניינית. מיד לאחר קבלת פסק הדין ביקשתי את ביטולו מחמת קשיי שת"פ עם הנתבע, אך השופטת כתבה שפסק הדין הוא מעשה בית בית ולא ניתן עוד לדון בו. אני ממש חסרת אונים. מצד אחד אני לא מבינה איך בכלל הסכמתי להסכם כזה שאנו מטיב עמי כלל וכלל, וגם אעלו רציתי לקיימו, הנתבע מערים קשיים. האם באמת מדובר במעשה בית דין? האם לא ניתן להגיש תובענה מחדש בבימ"ש שלום?

        • תביעה חוזרת
          עו"ד יקי רנד | 09/09/2008 11:44

          ברמה העקרונית, מבלי להכיר את פרטי המקרה לאשורם, התשובה לשאלתך שלילית. פס"ד שנותן תוקף להסכמת הצדדים, הנו פס"ד לכל דבר וענין, והתוצאה אשר נקבעה בו מחייבת בכל הנוגע לעילת התביעה בגינה תבעת. הכלל המשפטי הוא מיצוי העילה, דהיינו, לאחר שתבעת בגין עילה כלשהי ( חוזית, נזיקית וכיו"ב ), לא ניתן להגיש תביעה נוספת בגין אותה עילה, אלא אם כן קיימת לך עילת תביעה חלופית, וגם אז יתכן ולנתבע תהיה טענת הגנה טובה כי התוצאה בפסה"ד המקורי מחייבת בהליך החדש.

          • תביעה חדשה
            שירז | 11/09/2008 00:00

            לעו"ד יקי רנד שלום! מה שקראתי כאן , מאד מעניין ודבר חדש עבורי. האם זה נכון שאם נחתם הסכם ותבעתי את ביטולו נניח בעילת "הפרה" "הטעיה" והשופטת כותבת שלא הוכח שהיתה כאן "הפרה" "הטעיה" וכיוצ' ובתוך ההליך שמתרחש מתגלה כי מדובר נניח בחוזה למראית עין, , האם ניתן להגיש תביעה חדשה על בסיס העילה החדשה שמתגלה ?