צו קיום צוואה

  • צוואה מחו"ל המשך לשאלה קודמת..
    ק | 04/08/2008 09:33

    עו"ד פרבמן שלום, ראיתי את תשובתך שאלך לנוטריון שיאשר את הצוואה, אבל אצל הרשם (מזכירה) אמרו לי להגיש מחדש הכל כאילו זה נעשה פעם ראשונה בארץ (!!). נראה לי קצת לא סביר.. מדובר באנגליה ולא בזימבבואה.. אחרת למה נתנו לי שם צו קיום צוואה?! לדעתי בטוח יש דרך "לקצר הליכים". הפקידה אצל הרשם הייתה חסרת סבלנות ולדעתי לא באמת הקשיבה עד הסוף לשאלתי. אז אשמח אם תוכל להפנות אותי לחוק הרלוונטי.. תודה רבה

    • צו קיום צוואה
      עו"ד גיא פרבמן | 04/08/2008 14:03

      לצערי הרב המזכירה ברשם הירושות צודקת. מה שאתה צריך לעשות ראשית לקבל אישור נוטריון על הצוואה שאושרה באנגליה להגיש אותה לרשם עם האגרות. הבקשה החדשה הינה לקיום הצוואה ולכן אין זה משנה אם הצוואה אושרה באנגליה או בזימבבויה.. בהצלחה

      • ואם ניתן באנגליה תוקן של פס"ד לצו קיום?
        ק | 04/08/2008 15:11

        יש לכך חשיבות?

        • תוקף צוואה
          עו"ד גיא פרבמן | 04/08/2008 15:59

          העובדה שניתן תוקף לצוואה בחו"ל יכולה לקצר את ההליך מבחינת מתן תוקף של צו קיום צוואה בארץ.