הסבר

  • בקשת הסבר
    שחר | 27/05/2008 07:55

    הגשתי נגד חברה תביעה בזמן הגשת התביעה הסבירה לי פקידת בימ"ש כי על פי הנהלים מכיוון ואני לא מייוצג ע"י עו"ד הם שולחים לנתבעת את התביעה והזמנה לדיון. עבר שבוע וחצי והנתבעת לא יצרה איתי קשר (אולי להסדר) האם יש אמת במה שאמרה הפקידה ויש חוק כזה (אשמח אם תכווין אותי אליו) או שאני צריך לשלוח לנתבעת גם את התביעה והפקידה סתם אמרה? אשמח לתשובתך המהירה כדי שלא יבטלו לי את התביעה.

    • הסבר
      ; עו"ד גיא פרבמן | 28/05/2008 23:33

      ראשית לא כל-כך מהר פונה הצד השני להסדר. מה שאת צריכה לעשות לעקוב אחרי מזכירות בימ"ש מתי קיבל הצד השני את כתב התביעה מרגע שהוא קיבל את כתב התביעה עומדים לו 30 יום להגיש כתב הגנה (במידה שמדובר בהליך רגיל) ו- 45 יום אם מדובר בתביעה בסדר דין מהיר. במידה שבפרק זמן הנ"ל לא יוגש כתב הגנה תוכלי לפנות בבקשה לבימ"ש לפסק דין בהעדר כתב הגנה.