בית משפט לעניינים מקומים

  • בית משפט לעניינים מקומיים
    נור | 22/05/2008 16:11

    מהו "בית המשפט לעניינים מקומיים ת"א" - האם הוא בית משפט רגיל? או האם הוא גוף של העירייה ואי לכך נאמן לעירייה?

    • בית משפט לעניינים מקומים
      ; עו"ד גיא פרבמן | 22/05/2008 21:28

      בית משפט לעניינים מקומיים פועל על-פי חוק בתי המשפט סמכותו - לדון בעבירות לפי פקודת העיריות, לפי פקודת המועצות המקומיות, לפי חוק התכנון והבניה, התשכ''ה-1965, ולפי תקנות צווים וחוקי עזר על פיהם. מזכירות בית המשפט כפופה מינהלית להנהלת העירייה שבה היא יושבת. אולם, חשוב להבין שבית המשפט לעניינים מקומים אינו גוף שנאמן לעירייה ותפקידו לדון בעבירות אותן ציינתי.

      • מה פירוש כפופה מינהלית?
        נור | 23/05/2008 07:41

        א. מה פירוש כפופה מינהלית? ב. מדוע בכלל היה צריך להקים בית משפט מיוחד לעניינים מקומיים ? - מדוע צריכה בכלל להיות זיכה כלשהי בין בית המשפט לעירייה? - האם אין לזה טעם של פגם? ג. האם לאור "הכפיפות" הזאת - עדיף שעו"ד ייצג אותי במקרה זה (יותר מאשר אם המקרה היה נדון בבית משפט רגיל)? ד. האם אפשר לבקש להשפט בבית משפט רגיל? תודה רבה לכם

        • בית משפט לעניינים מקומים
          ; עו"ד גיא פרבמן | 23/05/2008 18:09

          הכוונה במינהלית הינה : מזכירות בימ"ש כפופה באופ מינלי לעירייה לצורך פתיחת תיקם, קביעת מועד דיון,הזמנת עדים ונאשמים הוצאת צווי הבאה לנאשמים,הזנת החלטות השופט והזנת גזרי דין פסקי דין. הסיבה שקיים בית משפט לעניינים מקומים הינה מחד להפחית את הלחץ על בימ"ש השלום ומאידך לאפשר טיפול יחסית מהיר לדון בעבירות מכח פקודת העריות, חוק תכנון ובנייה( כפי שהסברתי בפעם הקודמת). לשאלתך האם עדיף להגיע עם עו"ד תשובתי הינה באופן חד משמעי כן. בדיוק כמו שלא תלך לעקור שן בעצמך כך לעניות דעתי אתה צריך לשכור שירותי משרד עו"ד שמכיר את המטריה ויכול להגן עליך באופן הכי טוב שיש (בעניין זה הפורום יוכל לסייע לך בעניין). לשאלתך האחרונה אין אפשרות להעביר את הדיון לבימ"ש לשום מה שכן במידה שתורשע תוכל לערער לבימ"ש מחוזי המון בהצלחה

          • תודה רבה (ל"ת)  לת
            נור | 26/05/2008 15:48