תביעות קטנות

  • תביעות קטנות
    נעמי | 02/04/2008 00:04

    אנו בניין משותף שחתמנו הסכם לבניית מעלית בבנין.שלמנו מקדמה על סך10% אך לצערנו החברה פשטה את הרגל בלי שעשתה דבר.אנו מעונינים לתבוע את בעל חברת המעליות חברה בע"מ כיוון שהוא חתם לנו ערבות אישית בבית דין לעברות קטנות.הסכום הכולל ל13 דיירים עומד על כ36000 ש"ח האם אפשר כמה דירים לתבוע אותו עד סכום המותר בחוק כ17800 ש"ח וזאת ב3 תביעות נפרדות. כלומר למרות שסכום התביעה הכללית עולה על המותר בחוק אבל כל דייר כחלק מאחת מ3 התביעות אינו מגיע לסכום זה.

    • תביעות קטנות
      ; עו"ד גיא פרבמן | 02/04/2008 11:16

      המלצתי הינה להתאחד וללכת לעו"ד שיגיש נגד החברה תביעה בשם כל הבניין. ברגע שתפצלו את התביעה אתם עלולים לגרום למצב שבו יתקיים דיון כנגד הנתבע יתקבל פס"ד וביתר התביעות יטען הנתבע להשתק עילה בגין מעשה בית דין במצב דברים כאמור יתר התובעים שתיקם טרם נדון יפסידו את תביעתם