הגנה על רעיון

  • יש לי פטנט אך אני אך אני מפחד שלא יגנבו לי אותו...
    חן לוי | 26/03/2010 19:30

    שלום.! קוראים לי חן לוי אני בן 17 ויש לי רעיון לחברת הלויין (YES) או הכבלים (HOT), אך אני מפחד שאם וכאשר אני יצליח לנהל איתם פגישה ויפרט להם על רעיוני הם ידחו אותי ויגנבו לי את הרעיון מבלי לתגמל אותי כראוי, עכשיו שאלתי היא איך אני עושה את זה שאני יהיה מוגן מהם ושהם לא יוכלו להשתמש ברעיוני מבלי לתגמל אותי... תודה. חן לוי.

    • הגנה על רעיון
      עו"ד גיא קדם | 27/03/2010 16:47

      שלום חן, ככלל, רעיון כשלעצמו אינו מוגן וכל אדם יכול לעשות שימוש ברעיונות של אחרים. מאידך, אופן השימוש הספציפי או המימוש של רעיון מסויים הם שמוגנים. בד בבד, צדדים יכולים להסכים - חוזית - להקנות לרעיון מסויים הגנה, כך שאחד מהם יתחייב שלא לעשות שימוש ברעיון של האחר. לשם כך על הצדדים לחתום על חוזה/התחייבות לסודיות ואף לאי - תחרות. השאלה היא כמובן האם אנשי YES או HOT יסכימו לחתום על כזה מסמך. זה משהו שעליך לברר מולם לפני הפגישה. בהצלחה.

      • בראש ובראשונה תודה לך גיא על תגובתך אך...
        חן לוי | 29/03/2010 12:49

        כיצד אני עושה זאת, תראה גיא יש לי בראש רעיון לא יודע אם מהפכני אבל אני חושב שהוא מאוד יעיל ואני חושב שחברת הכבלים או הלווין מאוד יאהבו אותה... אבל אך אני עושה את זה ...איך אני מתחיל ? אני בסך הכל ילד בן 17 מה אניי יכול לעשות על מנת שיקשיבו לי ויחתמו על הסכם התחייבות לסודיות ? ואיך אני מתחיל את כל התהליך? איך זה הולך?חח תודה על כל תגובה מראש.זה מאוד משמח אותי שיש מישהו שמדריך מהצד השני...המון תודה...

        • הגנה על רעיון
          עו"ד גיא קדם | 30/03/2010 23:51

          שלום חן, נתחיל בזה שבן 17 הוא לא ילד... עד מעט חייל... לגופו של עניין - עליך ליצור קשר עם הגופים המסחריים שלדעתך יכולים להתעניין ברעיון ולברר עימם טרם פגישה האם יסכימו לחתום על כתב התחייבות לסודיות ולאי תחרות. אם לא יסכימו, תצטרך להחליט איך להתקדם, אם בכלל. מומלץ כמובן להיעזר בעו"ד על מנת לנסח כתב התחייבות שיענה על הצרכים שלך ו"יכסה" את הנסיבות הספציפיות שלך.

          • המון המו תודה לך עו"ד גיא קדם....-------->>
            חן לוי | 09/04/2010 18:37

            המון המון תודה לך עו"ד גיא קדם אני יפעל כפי שאמרת לי ולגבי עו"ד בשביל שינסח לי כתב התחייבות לסודיות לא נראה לי כי מן הסתם העו"ד ירצה כסף ואין לי ממש כסף אז עו"ד לא ממש על הפרק אבל אני יתקשר יחקור יציע ונראה איך יתקדם ... ושוב המון המון תודה לך גיא על ההכוונה ועל הביטחון שהחדרת בי...

            • עו
              חן לוי | 09/04/2010 18:49

              מצאתי כתב התחייבות לסודיות איך זה...?

              • עו"ד מר גיא קדם מצאתי כתב התחייבות לסודיות---->>
                חן לוי | 09/04/2010 18:51

                מצאתי כתב התחייבות לסודיות איך הוא?

                • זכויות יוצרים על רעיון
                  עו"ד גיא קדם | 09/04/2010 20:45

                  חן שלום, שמחתי לעזור. במסגרת הפורום איני יכול לחוות דיעה באופן ספציפי לגבי מסמכים משפטיים.