שימוש בסימן מסחר של אחר

  • האם זה מותר???
    ארז | 20/03/2010 12:26

    *** הפנייה הוסרה ע"י מנהל הפורום *** האם ניתן להשתמש בתמונה שהיא סמל של חברה כלשהי שתהיה קישור לאתר של החברה שהסמל מייצג ??? כמו למשל באתר ***** ?שם יש לינקים לכל מיני חברות שהלינקים הם סמלי ולוגו החברה עצמה... האם זה מותר כי מן הסתם אתה עוזר בצורה מסויימת לחברה שהקישור מייצג ומוסיף לה פרסום וכניסות?

    • שימוש בסימן מסחר של אחר
      עו"ד גיא קדם | 20/03/2010 13:32

      שלום ארז, שימוש בסימן מסחר של אחר עלול לעלות לכדי הפרת הסימן. יחד עם זאת, שימוש בסימן של אחר כדי לסמן את סחורתו של אותו אחר יכול להיות מותר בנסיבות מסויימות, ובתנאי שהוא הכרחי ואינו חורג מהנדרש באופן סביר והוגן לשם תיאור וזיהוי הסחורה, ללא הטעייה ובתום לב. בכל מקרה, יש לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו ולא ניתן לתת תשובה כללית שתתייחס מראש לכל המקרים.

      • איך ניתן לדעת?
        ארז | 20/03/2010 13:51

        בכל זאת איך ניתן לדעת לפני שמעלים אתר לרשת אם כל הלינקים שמופיעים בו הם חוקיים? יש לציין שהלוגויים שמשמשים כלינקים הורדו מגוגל תמונות ומתחת לכל תמונה רשום "ייתכן שהתמונ בעלת זכויות יוצרים" איך אני יכול לדעת אם כן או לא ?

        • יש לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו
          עו"ד גיא קדם | 20/03/2010 14:13

          בכל מקרה, לא מדובר בהכרח על הפרת זכויות יוצרים אלא על הפרת סימן מסחר. ככלל, שימוש לא מורשה עולה לכדי הפרה. כדי להיות בטוח ב- 100% יש לפנות לבעל הסימן ולבקש את רשותו. כמובן שרשות שכזו יכולה להיות מותנית בתשלום או בתנאים אחרים, ומרגע שהתבקשה רשות הטענה שניתן היה לעשות שימוש בסימן ללא רשות עלולה להיות בעייתית (שאחרת למה התבקשה רשות?!).